Cum se manifestă tulpina Delta a virusului COVID-19 la copii: „Mulți au un debut fals de infecție virală, cu dureri abdominale”

,
Covid

Cum se manifestă tulpina Delta a virusului COVID-19 la copii: „Mulți au un debut fals de infecție virală, cu dureri abdominale”

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul pediatru Evelina Moraru a vorbit despre cum se manifestă tulpina Delta la copii și cum pot identifica cel mai ușor părinții simptomele. Copiii sunt mult mai vulnerabili acum, când suntem în plină pandemie, pandemie ajunsă la valul al patrulea.


In articol:

Medicul pediatru Evelina Moraru a vorbit despre cum se manifestă tulpina Delta la copii și cum pot identifica cel mai ușor părinții simptomele.

Copiii sunt mult mai vulnerabili acum, când suntem în plină pandemie, pandemie ajunsă la valul al patrulea.

„A fost imediat remarcată această contagiozitate și diseminarea infecției în colectivități, în grădinițe, creșe, școli. Eu consider că în momentul de față focarele pentru copii sunt în școli și în grădinițe, în colectivități. Vorbesc doar de ce putem remarca de la distanță”, a declarat medicul Evelina Moraru.

Cum se manifestă tulpina Delta a virusului COVID-19 la copii: „Mulți au un debut fals de infecție virală, cu dureri abdominale”

„Acum mulți dintre copii sunt simptomatici și mulți dintre ei sunt gravi. Nu în același procentaj cu adulții, dar sunt mulți copii internați în terapie intensivă, copii care au decedat și atunci este deja o problemă prioritară. Copilul fiind centrul unei familii intră în contact cu părinții, cu frații, cu bunicii, cu unchii, mătușile”, a mai explicat medicul pediatru.

Simptomele sunt asemănătoare cu o răceală virală, dar pot apărea și probleme digestive.

„Trebuie subliniat că mulți copii au un debut fals de infecție virală cu dureri abdominale, cu tulburări de tranzit, mai ales diaree, cu vărsături sau greață, cu stare generală rea. Practic, până la aprinderea pulmonară tipică mai mult sau mai puțin gravă, există și modalitatea aceasta de debut.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva Covid-19, în ultimele 24 de ore? Numărul a crescut după recordul negativ de infectări cu noul coronavirus

La orice infecție respiratorie sau digestivă,

în momentul de față, fiind un moment pandemic deosebit, trebuie suspectat în primul rând de Covid și abia după aceea să ne gândim la alte boli de sezon. Există tendința de a spune că mai există și alte boli decât Covid, poate are o viroză. Nu este bine să așteptăm, este bine să eliminăm imediat din discuție această ipoteză pe baza unor teste.  Foarte mulți dintre copii erau asimptomatici, însă se punea problema dacă transmit boala, cât și cum o transmit.
Cei care erau simptomatici erau ca orice copil afectat de viroză, cu mai puțină rinoree, adică secreții nazale, și semne respiratorii care nu erau foarte grave”
, a precizat medicul pediatru Evelina Moraru.

Citeste si: Vlad Voiculescu a făcut anunțul! Este posibil ca noua tulpină de COVID-19 să se formeze în România

De la ce vârstă se poate începe vaccinarea copiilor

Evelina Moraru a recomandat vaccinarea copiilor începând cu vârstele care depășesc 12 ani. De asemenea, este bine să se vaccineze și părinții acestora. 

Covid

Se recomandă vaccinarea copiilor de peste 12 ani

[Sursa foto: PixaBay]

Medicul pediatru Evelina Moraru cunoaște foarte bine teama părinților legată de vaccinarea anti-COVID-19.

„Cred că și vaccinul anti-Covid va trece prin aceeași etapă de rezistență inițială, dar cred că va fi un timp pierdut în detrimentul nostru, pentru că suntem într-o situație în care timpul nu are răbdare să aștepte să fim noi lămuriți. Lucrurile se petrec cu rapiditate și dramatism”, a declarat Evelina Moraru.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Medicul Beatrice Mahler a vorbit despre situația sensibilă cu care se confruntă spitalele COVID: „Lockdownul se impune pentru a salva vieți”

Forțele Spațiale ale SUA, semnal de alarmă în cursa spațială: 'La naiba, da!' China se mișcă de două ori mai rapid

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

România se află pe primul loc în lume la numărul de decese COVID-19. Au fost raportate zilnic peste 300 de decese, în ultima săptămână

Raed Arafat, atac la adresa antivacciniștilor: „Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies