Cum să plătești facturi mai mici la curent electric. Aparatele pe care trebuie să le scoți din priză noaptea pentru a face economie. Toți românii fac această greșeală

,
facturi mai mici curent electric

Trucuri pentru a face economie la energie electrică

[Sursa foto: unsplash, canva.com]

Într-o perioadă în care prețul la curentul electric a crescut considerabil, românii caută metode prin care să facă economie. Ce aparate din casă ar trebui scoase din priză noaptea? Prețul facturilor la curent electric se va reduce considerabil.

Prețurile la energie electrică și gaze au explodat în România, iar de teamă că facturile vor crește foarte mult în următoarea perioadă, românii încearcă să găsească soluții prin care să reducă consumul de energie electrică.

Deși nu este evident, unele aparate din casă consumă foarte multă energie inutil, în special în timpul nopții, motiv pentru care ar trebui scoase din priză.

Ce aparate din casă consumă energie dacă sunt lăsate în priză noaptea?  

Foarte multe persoane ignoră anumite aparte din locuință, fără să știe că acestea au un consum mare de energie și pot încărca facturile la energie electrică de la o lună la alta. Deși nu sunt folosite, simplul fapt că sunt lăsate în priză duce la un consum considerabil de curent electric.

Astfel, cei care își doresc să facă economie ar trebui să fie ceva mai atenți la electrocasnicele sau aparatura din casă pe care nu o folosesc în permanență. Aparatul de cafea ar trebui lăsat în priză doar în momentul folosirii. Majoritatea afișează data sau ora, lucru care consumă energie electrică.

Același lucru este valabil și în cazul unui sandwich maker, robot de bucătărie, mașina de spălat vase sau storcător de fructe. Pentru a reduce consumul de energie electrică, toate aceste aparate care se regăsesc în mai toate bucătăriile ar trebui scoase din priză în timpul nopții.

aparatele care trebuie scoase din priza noaptea

Aparatul de cafea ar trebui scos din priză în timpul nopții

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Sute de români vor rămâne fără energie electrică până pe 23 decembrie. Bucureștiul și Ilfovul se numără printre zonele afectate de pana de curent

Încărcătoarele de la telefoane și boxele audio, printre cei mai mari consumatori de curent electric

De câte ori nu ți s-a întâmplat să uiți în priză încărcătorul de la telefon sau să lași laptopul în priză, deși nu îl folosești. Încărcătoarele de la telefonul mobil consumă curent chiar și atunci când nu sunt conectate la telefon, astfel că nu ar trebui lăsate în priză nici în timpul nopții, dar nici ziua dacă nu folosesc la încărcarea mobilului. 

Chiar dacă este în funcția standby, laptopul aflat în priză este în continuare un consumator de curent electric. Pentru a avea facturi mai mici la energie electrică, aceste dispozitive ar trebui scoase din priză atunci când nu sunt folosite.

Boxele audio sunt un alt mare consumator de energie electrică. Majoritatea persoanelor le au în casă și le țin în priză în permanență, chiar și atunci când nu le folosesc, iar astfel ajung să plătească facturi mult mai mari la energie electrică.

facturi mai mici curent electric

Lăsate în priză, încărcătoarele de la telefonul mobil pot consuma foarte mult curent 

[Sursa foto: unsplash]

Nici aparatul de aer condiționat nu ar trebui ținut tot timpul în priză, având în vedere că duce la un consum ridicat de energie electrică.

Pentru un consum de energie electrică scăzut, specialiștii recomandă folosirea becurilor cu led. Chiar dacă prețul lor este piperat, în timp, costurile sunt amortizate. 

Deși la prima vedere nu sunt luate în seamă, aceste trucuri se pot dovedi foarte eficiente pentru toți cei care își doresc să plătească facturi mai mici la energie electrică, motiv pentru care ar trebui puse în practică. În plus, dacă nu sunt ținute tot timpul în priză, toate aceste aparate au șanse mult mai mici să se defecteze în cazul în care apar variații de tensiune.

Citeste si: Vești bune pentru români! Sectorul energetic devine o prioritate pentru Guvern. Anunțul făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum poți obține ajutor de încălzire? Acte necesare pentru a beneficia de bani de la stat

Suspans privind aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis: 'Încă se discută'

Cum poți obține ajutor de încălzire? Acte necesare pentru a beneficia de bani de la stat

Ce se întâmplă cu repartitoarele de căldură. Informații de ultimă oră pentru toți românii care stau la bloc

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies