Cum a ajuns un român cu o infecție la măsea, în comă la ATI? Părinţii tânărului din Constanţa îi acuză pe medici de neglijenţă: "Este în stare critică"

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 21 dec 2023, 04:15

Un bărbat în vârstă de 31 de ani este în comă indusă de două luni, după ce a ajuns la Spitalul Județean Constanța.

Rudele unui tânăr, care a suferit într-o singură lună șapte operații la gât și la plămâni, din cauza unei infecții la măsea, îi acuză pe medici de neglijență în serviciu. Bărbatul este acum în comă indusă, iar familia spune că medicii ar fi vinovați pentru că starea lui de sănătate s-a agravat.

Citește și: „Iubitul meu frățior, de ce trebuie sa trecem prin asta?” După ce a intrat în stop cardio-respirator, Ionuț a murit, în urma unui accident produs în Buzău, pe „Drumul Morții”

Cum a ajuns un român cu o infecție la măsea, în comă la ATI? Părinții tânărului îi acuză pe medici de neglijență

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgențe (SCJU) Constanța precizează marți, că pentru salvarea pacientului s-au depus și se depun în continuare eforturi semnificative, scrie Agerpres.

Potrivit SCJU Constanța, pacientul a beneficiat până în prezent de 47 de zile de îngrijiri medicale, în valoare totală de peste 74.000

de lei.

Citește și: O tânără de 21 de ani a fost găsită fără viață, înfășurată în cearșafuri, într-un coș de cumpărături. În ziua dispariției, își anunțase mama că se întoarce acasă

"Referitor la acuzațiile făcute în spațiul public în ultimele zile de către familia unui pacient internat în secția Anestezie Terapie Intensivă, potrivit cărora acesta nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate iar medicii sunt blamați pentru starea critică în care acesta se află, dorim să facem următoarele precizări: Pacientul a beneficiat până la acest moment de 47

de zile de spitalizare în valoare totală de 74.440,90 RON, din care: Analize de laborator- 5.245,79 RON; Investigații paraclinice de radiologie- 3.841,10 RON (Investigații de înaltă performanță- 3.149.00 RON); Cheltuieli medicamente- 32.211,06 RON; Cheltuieli materiale sanitare- 15.235,95 RON; Intervenții chirurgicale- 5.110,14 RON; Cheltuieli directe și indirecte- 12.796,86 RON", se arată într-un comunicat de presă transmis de Spitalul Județean.

Conform sursei citate, pacientul se afla în stare gravă în momentul în care a ajuns la spital, iar prima intervenție chirurgicală de urgență a fost efectuată la scurt timp de la

preluare.

"Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus și depune în continuare eforturi semnificative", a menționat conducerea unității medicale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, conducerea SCJU Constanța a transmis că familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită și a primit de fiecare dată informații despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer.

"Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate și cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului și normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă și difuzând în spațiul public imagini cu angajații spitalului, fără permisiunea acestora.

Precizăm ca pacientul nu îndeplinește calitatea de asigurat în sistemul CNAS", a subliniat conducerea SCJU Constanța.

„Avea dureri de măsele de acasă. A luat niște tratament. A venit un dentist s-a uitat, a văzut că este de acolo. A doua seară, la ora 11, l-au băgat la operație. Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt șase operații. Patru la plămâni și de două ori la gât. Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, susține Mirela Călărău, mama tânărului, într-o declarație pentru Antena3.

Citește și: „Repede, că au omorât copiii”. Doi minori din Gorj au ajuns în stare gravă la spital, după ce un TIR a strivit mașina în care se aflau

„A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal… Băiatul este într-o stare foarte critică. Ni s-a relatat de la medicul care l-a operat la plămâni că a avut o hemoragie internă.”, susține și tatăl băiatului.

Gabriel Gabigail, prietenul pacientului:" Să spună medicii că are probleme cu plămânii, că din cauza infecţiei la măsea a ajuns la plămân, care este legătura dintre măsea, plămân şi picior."

O rudă a pacientului a scris pe o rețea de socializare că acesta a ajuns la 31 de ani "o legumă" de la o durere de măsea, fiind în comă indusă de două luni, afirmându-se, totodată, că tânărul nu ar fi fost îngrijit corespunzător în spital.

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă. Îți doresc sănătate, văru, și să fii puternic. Noi îți suntem alături și cu gândul și cu sufletul. Ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puținele tale puteri. Calarau Ionuț Marian- 31 de ani și 6 operații în nici 23 de zile și în coma indusă de 2 luni!!!”, se arată în mesaj.