Cresc salariile cu 75% pentru această categorie de români. Cine va beneficia de o sumă mai mare de bani

Author: Diana Tilă
Actualizat: 05 mar 2023, 11:52

Vești bune pentru o categorie de români. Vor primi 75% în plus la salariu!

Autoritățile au transmis că anumiți angajați vor beneficia de bani mai mulți la salariu. Cine

sunt românii care ar putea primi sumele respective?

Citește și: Cine ar trebui să primească pensii speciale în opinia românilor

Cresc salariile cu 75% pentru această categorie de români. Cine va beneficia de o sumă mai mare de bani

Într-un proiect de ordin pus în dezbatere publică de către Ministerul Justiției se arată că polițiștii de penitenciare vor avea salariul

mai mare cu 75%. Însă,  majorările vor fi făcute în anumite condiții.

Așadar, proiectul arată că munca efectuată de polițiștii de penitenciare, care nu se poate compensa cu ore libere plătite în următoarele 60 de zile de la efectuare, va fi plătită cu drepturi salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de muncă. Suma va fi majorată cu 75% din salariu, proporțional cu timpul lucrat în aceste condiții.

Citește și: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație

Citește și: O categorie de români va primi o pensie în plus. Marius Budăi a semnat o declarație comună cu Jose Luis Escriva Belmonte

”(…) plata muncii suplimentare în condițiile legii și ale prezentului ordin nu aduce atingere drepturilor prevăzute de lege pentru muncă prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se

lucrează, care se aplică în mod corespunzător, cele două tipuri de muncă având regim juridic specific fiecăruia, evidență timpului lucrat ținându-se distinct (…)”, arată proiectul.

De asemenea, ordonatorii de credite din sistemul administrației penitenciare sunt obligați să dispună măsuri pentru asigurarea perioadei de repaus necesară. 

”Muncă suplimentară prestată peste programul normal de lucru se poate plăti numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic, în scris, fără a se depăși 180 de ore anual; în cazuri cu totul deosebite, munca suplimentară se poate efectua și peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual, cu aprobarea ordonatorului de credite și cu acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii, precum și cu încadrarea în fondurile bugetare aprobate ”, prevede actul normativ.

Bani de la stat pentru românii care au în grijă rude în vârstă. Membrii familiei devin astfel îngrijitori informali

Cum se efectuează plata?

Majorările se vor face în așa fel încât să se încadreze în limita de 3% din suma salariilor de funcție, a celor de grad profesional deținut, a gradațiilor și a salariilor de comandă.

Citește și: Vouchere de 3000 de lei pentru această categorie de pensionari! Iată în ce condiții vor putea intra în posesia banilor în luna martie!

”(…) ordonatorii de credite din sistemul administrației penitenciare dispun măsuri în vederea încadrării sumelor reprezentând majorarea de 75% aferentă muncii suplimentare, în limita de 3% din suma salariilor de funcție, salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și al salariilor de comandă precum și în vederea încadrării cheltuielilor cu muncă suplimentară în bugetul aprobat (…)”, mai spune noul proiect de ordin.

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?