Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime

Author: Lavinia Medrea

O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime

Sursa: PixaBay

O categorie de români va beneficia de ajutor de urgență din partea statului, sub formă de vouchere în limita a cinci salarii minime brute pe țară.

Ministerul Justiției a anunțat, vineri, că a pus în dezbatere publică

un proiect prin care victimele infracțiunilor pot primi un ajutor de urgență sub formă de vouchere, în limita a cinci salarii minime brute pe țară, relatează România TV

Categoria de români care beneficiază de voucherele de urgență

Reprezentanții Ministerului Justiției au declarat că este vorba de proiectul de HG privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire şi decontare a voucherelor destinate victimelor

infracţiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, dar şi a criteriilor de alegere a entităţilor publice şi private înrolate în mecanismul de acordare.

Citește și: Se dau 3.000 de lei din martie. Tanczos Barna a anunțat cine sunt beneficiarii

Așadar, persoanele care sunt victime ale infracțiunilor pot să ceară un avans din compensația financiară sub formă de vouchere pentru a-și acoperi nevoile urgente, în limita sumei echivalente cu

cinci salarii de bază minime brute pe țară. Voucherele se vor acorda în maxim 72 de ore de la aprobarea cererii.

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

În plus, prin acest proiect se stabilește și metodologia necesară pentru emiterea, distribuirea și decontarea voucherelor. 

Românii care beneficiază de vouchere indiferent de ce salariu câștigă

Ministrul Mediului a declarat ghidul pentru program va fi consultat public consultării publice în cel mult două săptămâni, perioadă în care se va finaliza și sistemul informatic pentru „Rabla local”.

Horoscop aprilie 2023: Zodiile care vor avea parte de o lună de vis! Totul se schimbă în bine în viața lor

Tanczos Barna a precizat că programul „Rabla local”, prin care pot fi casate maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia cumpărării uneia noi, va începe în luna martie, iar numărul de beneficiari pe fiecare unitate administrativ-teritorială va fi decis în funcţie de populaţie.

Citește și: A început distribuirea cardurilor de energie. Până la finalul lunii, toate cardurile vor fi distribuite

„Am discutat în mod special despre ‘Rabla local’, program care are o finanţare de 240 milioane de lei şi care va permite scoaterea din circulaţie a în jur de 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Aici ne bazăm pe sprijinul autorităţilor locale, noi vom vira banii pentru aceste subvenţii în contul primăriei în proporţie de 80%, adică 2.400 lei din 3.000 lei se vor asigura din fondurile AFM, 600 lei o să fie contribuţia primăriei şi 3.000 lei o să fie prima care se încasează de beneficiarul care casează o maşină mai veche de 15 ani. Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcţie de populaţia fiecărei comune, fiecărui oraş, fiecărui municipiu. Vom face, astfel, o defalcare matematică a numărului de 100.000 de autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie, aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile oraşelor, municipiilor şi comunelor”, a declarat Tanczos Barna.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”