A început distribuirea cardurilor de energie. Până la finalul lunii, toate cardurile vor fi distribuite

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 feb 2023, 22:47

Până la finalul lunii februarie, toate persoanele eligibile urmează să primească toate cardurile de energie care au fost emise

Sursa: Facebook

S-a început distribuirea cardurilor de energie, astăzi, 1 februarie. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunța că, pe parcursul acestei zile, vor fi distribuite aproximativ 362.000 de carduri de energie.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, 362.000

din toate cardurile de energie care au fost emise au fost distribuite astăzi. Prima tranșă este în valoare de 700 de lei.

A început distribuirea cardurilor de energie electrică

Până la finalul lunii februarie, toate persoanele eligibile urmează să primească toate cardurile de energie care au fost emise.

Plățile vor putea fi efectuate cu ajutorul lor, începând cu data de 20 februarie.

Prima tranșă se bani este în valoare de 700 de lei și va putea fi utilizată până pe data de 30 iunie 2023. A doua tranșă de bani are o valoare de 700 de lei și va putea fi utilizată până pe data de 31 decembrie 2023.

Potrivit agerpres, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, împreună cu Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, au făcut o vizită la Oficiul

Poștal Buftea, în ziua în care a început distribuirea cardurilor de energie.

Citește și: Vouchere în valoare de 750 de lei pentru studenți. Un nou pachet de sprijin a fost anunțat de MIPE

Acestea sunt finanțate din fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Capital Uman și prin intermediul Programului Operațional Regional.

În decursul zilei de astăzi, oamenii din șapte județe au primit cardurile

de energie, fiind livrate de către angajații Poștei Române. Totalul persoanelor eligibile este de patru milioane, iar suma de care acestea vor beneficia este, în total, de patru miliarde de lei.

Citește și: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea

Cardurile de energie vor fi distribuite până pe data de 20 februarie

Cardurile de energie urmează să fie distribuite până pe data de 20 februarie, pentru ca, din luna aceasta, oamenii să poată începe să plătească facturile prin intermediul lor.

„Procesul va continua în perioada următoare, astfel încât până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, cât mai mulţi beneficiari să fi intrat deja în posesia cardurilor.

Reamintesc că, în paralel cu procesul de distribuţie, se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere şi continuă procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 de beneficiari pentru care sunt necesare clarificări înainte de decizia de emitere a cardurilor.

Fac apel către toţi beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, odată incluşi în listele de beneficiari.

Vouchere Sociale 2023: Veste excelentă! Când intră pe card banii pentru prima tranșă?

Citește și: Ce se întâmplă cu oamenii care nu sunt acasă când se împart cardurile de energie. Emiterea lor va începe peste câteva zile

Mulţumesc din nou Poştei Române pentru sprijinul esenţial pe care ni-l acordă pentru a putea implementa acest program, cel mai mare de acest gen realizat până acum de Guvern”, a transmis Marcel Boloș.

Astăzi, cardurile de energie au ajuns în județele: Alba, Argeș, Ilfov, București, Bacău, Teleorman, Bihor.

 


Bianca, atac aprig la adresa lui Robert! Concurenta și-a ieșit din minți în clipa în care s-a simțit invidiată pentru relația ei cu Alex! „Robert e ofticat de moare, transpiră!”