Ce se întâmplă cu oamenii care nu sunt acasă când se împart cardurile de energie. Emiterea lor va începe peste câteva zile

Author: Andreea Buinoschi

Suma de 700 de lei, care se va acorda în luna februarie, se va acorda pentru perioada 01.01.2023-30.06.202

Sursa: freepik.com

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a spus ce se întâmplă cu persoanele care nu sunt acasă atunci când se vor distribui cardurile de energie. Pe data de 1 februarie, acestea vor începe să fie distribuite.

Persoanele care nu se află acasă atunci când vor fi împărțite cardurile de energie tot vor intra în posesia lor. Marcel Boloș a declarat că, începând cu data de 20 februarie, se vor putea face plățile facturilor.

Ce se întâmplă cu persoanele care nu sunt acasă când se distribuie cardurile de energie

Marcel Boloș a precizat faptul că, dacă o persoană nu este acasă atunci când cardurile sunt distribuite, urmează să fie înștiințată prin intermediul unei scrisori cu confirmare de predare-primire.

Ulterior, se vor urma toate procedurile interne ale Poștei Române, iar persoana respectivă va putea să utilizeze cardul de energie.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că, începând cu data de 1 februarie, va începe distribuirea cardurilor de energie, urmând ca, din data de 20 februarie, acestea să poată fi folosite.

Citește și: Pensionarea anticipată în 2023: Ce reguli se aplică în acest an și cine poate ieși mai devreme la pensie

În luna februarie, persoanele eligibile vor primi suma de 700 de lei, urmând ca ceilalți 700 de lei să fie primiți în luna septembrie.

Pentru ca plățile să fie făcute, este nevoie de: cartea de identitate, cardul de energie și factura care dovedește plata, dar și datoria pe care beneficiarul o are la furnizorul de energie.

Ce persoane ar putea să rămână fără cardurile de energie

Persoanele care vor primi cardurile de energie trebuie să respecte niște reguli stabilite încă dinainte, iar cine nu se va încadra nu va mai beneficia de ajutorul social.

„S-ar putea ca, după verificările pe care le facem, după cum se cunoaşte, atât pentru cei care locuiesc împreună la aceeaşi adresă, care sunt fără nomenclator stradal sau cu nomenclator stradal şi nu şi-au creat în cartea de identitate domiciliul sau cei care, prin interogarea bazelor de date ale ANAF, şi depăşesc venitul de 2.000 de lei, e posibil ca, în anumite situaţii, să trebuiască să-i excludem de pe lista de beneficiari. Încercăm ca, până pe data de 15 februarie, să virăm banii la Poşta Română”, a mai spus Marcel Boloș.

Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

Citește și: Un nou maxim istoric: Sistemul privat de pensii depășește pragul de 100 de miliarde de lei

Suma de 700 de lei, care se va acorda în luna februarie, se va acorda pentru perioada 01.01.2023-30.06.2023, în timp ce a doua tranșă de bani va fi putea fi folosită pentru perioada 01.07.2023-31.12.2023.

Patru milioane de persoane urmează să primească cardurile de energie, iar peste 500 de persoane au rămas, deja, fără ele, deoarece s-a descoperit că sursele de venit pe care le aveau depășeau cu mult plafonul impus.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies