Când se vor face plățile pentru ajutorul de încălzire. Distribuirea cardurilor de energie se va face mai devreme

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 ian 2023, 16:12

Potrivit lui Marcel Boloș, începând cu data de 1 februarie, cardurile de energie vor începe să fie distribuite

Sursa: Facebook

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat când va începe distribuirea cardurilor de energie, dar și când se vor putea face plățile pentru ajutorul de încălzire. Ajutorul are o valoare de 1.400 de lei și va fi distribuit în două tranșe egale.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat când se va începe distribuirea cardurilor de energie, pentru ca prima tranșă de bani, în valoare de 700 de lei, să ajungă în posesia persoanelor eligibile.

Când va începe distribuirea cardurilor de energie

Potrivit lui Marcel Boloș, începând cu data de 1 februarie, cardurile de energie vor începe să fie distribuite. Ulterior, de pe data de 20 decembrie, oamenii vor putea începe să facă plățile pentru facturi.

Pentru plata facturilor, oamenii trebuie să aibă la ei: cartea de identitate, cardul de energie, dar și factura care dovedește plata, împreună cu datoria pe care oamenii o au la furnizorul de energie.

De asemenea, în zilele următoare, cardurile de energie vor ajunge la direcțiile teritoriale ale Poștei Române, pentru a fi distribuite la timp celor patru milioane de români.

Citește și: Ce pensionari vor primi încă o majorare de pensie cu 10%. Măsura va intra în vigoare de la data de 1 februarie 2023

„S-ar putea ca, după verificările pe care le facem, după cum se cunoaşte, atât pentru cei care locuiesc împreună la aceeaşi adresă, care sunt fără nomenclator stradal sau cu nomenclator stradal şi nu şi-au creat în cartea de identitate domiciliul sau cei care, prin interogarea bazelor de date ale ANAF, şi depăşesc venitul de 2.000

de lei, e posibil ca, în anumite situaţii, să trebuiască să-i excludem de pe lista de beneficiari. Încercăm ca, până pe data de 15 februarie, să virăm banii la Poşta Română”, a mai declarat ministrul.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Mai mulți români nu vor mai primi cardurile de energie

Miercuri, 25 ianuarie, Poșta Română a început tipărirea cardurilor de energie, însă numărul beneficiarilor a scăzut. Este vorba de sute de români, 527 la număr, care ar fi avut venituri mai mari de 10.000 de euro, ceea ce înseamnă că ajutorul de 1.400 de lei nu ar fi fost justificat.

Marcel Boloș a mai precizat faptul că, în momentul de față, se strâng informații și declarațiile pe proprie răspundere, după care urmează să fie introduse în baza de date a ANAF-ului și situația veniturilor să fie clarificată.

Ce se va întâmpla cu persoanele care nu locuiesc la adresa din buletin? Legea intră în vigoare de la 1 martie 2023

Ministrul Investițiilor a mai precizat faptul că numele celor 527 de persoane a fost șters, pentru că, la locul de consum unde erau înregistrate, venitul mediu pe persoană pe locul de consum era de 10.000 de euro.

Citește și: Ce se va întâmpla cu persoanele care nu locuiesc la adresa din buletin? Legea intră în vigoare de la 1 martie 2023

Potrivit ministrului, acele persoane înregistrau venituri și din alte surse care, ulterior, au fost identificate la ANAF.

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies