Coronavirusul se transmite de la mamă la făt? Iată ce spun specialiștii

Pandemia de coronavirus a stârnit panica și în rândul femeilor însărcinate, astfel că s-a pus problema dacă virusul s-ar putea transmite de la mamă la făt. Iată ce spun specialiștii.


In articol:

Femeile însărcinate acordă o atenție sporită stării lor de sănătate, totul din dorința de a nu afecta dezvoltarea fătului.

Citeste si: A fost descoperit un nou simptom al coronavirusului! Semnele se vad pe piele!

Pentru că noul coronavirus s-a răspândit rapid în toată lumea, femeile care urmează să devină mame au început să se gândească serios dacă nu cumva sunt în pericol în această perioadă atât ele, cât și bebelușii pe care urmează să îi aducă pe lume.

Coronavirusul se transmite de la mamă la făt? Iată ce spun specialiștii

Oamenii de știință din China au studiat cu mare atenție problema coronavirusului în rândul femeilor însărcinate și au ajuns la concluzia că deși nu există încă o dovadă care să arate clar că noul coronavirus se poate transmite de la mamă la făt, această ipoteză nu ar trebui exclusă.

Citeste si: Coronavirus România, 10 aprilie: 5.467 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Crește numărul persoanelor vindecate

Specialiștii au descoperit că patru bebeluși care au venit pe lume în oraşul Wuhan din China au prezentat simptome ușoare ale COVID-19, însă nu a fost nevoie de terapie intensivă, potrivit agerpres.ro.

"COVID-19 este extrem de contagioasă, iar studiul nostru sugerează că transmiterea intrauterină nu poate fi exclusă, dar că prognosticul este bun atât pentru femeile însărcinate cât şi pentru nou-născuţi", este de părere doctor Zhi-Jiang Zhang de la Universitatea din Wuhan.

Specialișii atrag atenția că în timpul pandemiei, femeile însărcinate și nou-născuții ar trebui să beneficieze de o grijă aparte și orice simptom apărut ar trebui raportat imediat pentru a fi tratat rapid. 

Citeste si: Județul din România în care se cere raționalizarea apei

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate