De ce nu ar trebui să mergem în vizită de Paște? Alexandru Rafila: "Reunirea familiilor, de Paște, poate să afecteze în primul rând..."

,

Paștele este sărbătoarea pe care majoritatea românilor obișnuiau să o petreacă în familie, dar în acest an, autoritățile le recomandă oamenilor să stea departe de cei dragi. Alexandru Rafila explică ce pericole pot să apară în următoarea perioadă.


In articol:

Mai este doar o săptămână până românii vor întâmpina Învierea Domnului, însă anul acesta, lucrurile vor sta complet diferit.

Citeste si: Coronavirus Romania- avertismentul ministrului Sanatatii, Nelu Tataru: ce urmeaza in urmatoarele doua saptamani

Pentru a respecta măsura distanțării sociale, autoritățile au decis ca slujbele din zilele de sărbătoare să nu mai aibă loc în prezența credincioșilor, dar aceasta nu este singura schimbare.

De ce nu ar trebui să mergem în vizită de Paște?

Paștele este o sărbătoare a familiei, însă din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile atrag atenția că este nevoie de păstrarea distanței inclusiv în zilele de sărbătoare. Din acest motiv, oamenilor le-a fost recomandat să evite vizitele din ziua de Paște, iar Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a explicat de ce această măsură ar trebui respectată cu strictețe.

Citeste si: Ordonanta Militara 8: noi restrictii pentru romani. Care sunt principalele prevederi

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că vizitele din ziua de Paște ar putea duce la triplarea cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în săptămânile ce urmează.

"O să ajungem la un vârf de îmbolnăviri care poate să fie undeva foarte sus și să existe probleme foarte serioase în ce privește capacitatea de a acorda asistență medicală unui număr foarte mare de pacienți într-un timp foarte scurt. În medie, o persoană infectată poate transmite infecția la alte trei persoane. Gândiți-vă că numărul de cazuri de triplează în câteva zile și lucrul acesta pune o presiune incredibilă pe sistemul de sănătate, mai ales dacă vorbim de persoane vârstnice, pentru că reunirea familiilor, de Paște, poate să afecteze în primul rând persoanele vârstnice. Și atunci situația asta, oarecum privilegiată pe care o are acum România, cu un număr relativ mic de decese și de persoane cu vârsta de peste 70 de ani care sunt afectaate se poate schimba brusc și să ne aducă într-o zonă de pericol maxim, cum a fost de exemplu în Lombardia."

, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Avem stocuri suficiente de alimente pentru Paște? Răspunsul ministrului Agriculturii

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un celebru avion de luptă F-35 Lightning II al US Air Force a patrulat deasupra Dobrogei

Coronavirus: ce spune Politia despre cei care ies sa cumpere miel de Paste. Vor fi amendati sau nu?

Imagini de coșmar după atacul rusesc la centrul comercial din Kremenciuc (Video)/ S-a tras cu rachete anti-navă Kh-22 de pe bombardiere strategice

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

De ce bebelușii nu ar trebui să poarte masca de protecție? Pediatrul Mihai Craiu explică ce riscuri pot să apară: "Nu se pune masca, pentru că s-ar putea..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies