Coronavirus - Plasma umana hiperimuna va fi folosita in Romania ca tratament pentru bolnavi

Ministerul Sanatatii a dat un comunicat de presa prin care anunta ca Romania va utiliza plasma umana hiperimuna in tratarea coronavirus.


In articol:

Comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii:

Ministerul Sănătății și SC Besmax Pharma Distribution SRL au semnat un protocol de donație pentru donarea a trei echipamente de plasmafereză și 3000 de kituri de colectare de plasmă. Valoarea totală a donației este de aproximativ 103.950 euro fără TVA (63.000 euro echipamentele și 40.950 euro kiturile).

Scopul donației este să asigure accesul pacienților români infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalesceți, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

Cele 3 echipamente și cele 3000 de chituri de colectare de plasmă vor fi folosite exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți), conform criteriilor stabilite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu SARS-COV2), precum și pentru tratamentul pacienților critici, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, întocmite de către specialiștii Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale împreună cu cei ai Ministerului Sănătății.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultim moment: "Vor fi săptămâni critice. Nimeni nu va fi în siguranță până nu..."

Citeste si: Apel pentru a veni in sprijinul Spitalului Militar Constanta! Cum putem ajuta medicii din acest centru sanitar in perioada pandemiei

Citeste si: Romania raspunde greu la tratament pentru ca are si alte boli asociate ca lipsa de civism si incompetenta cronica! Imaginea unui dezastru anuntat, duminica, de la 14:30, la "Asta-i Romania"!

Citeste si: O femeie de 48 de ani, perfect sănătoasă, răpusă de coronavirus. Mesajul transmis de familie: "În doar patru zile..."

Citeste si: Romania, la control! Suceava este cel mai afectat judet de noul coronavirus! Care este situatia cadrelor medicale de acolo, duminica, la "Asta-i Romania", de la ora 14:30, la Kanal D

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate