Klaus Iohannis, anunț de ultim moment: "Vor fi săptămâni critice. Nimeni nu va fi în siguranță până nu..."

După ce România a depășit 3000 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care s-a adresat tuturor românilor.


In articol:

Pandemia de coronavirus este în plină evoluție pe teritoriul României. La nivelul țării a fost înregistrat un record negativ, fiind confirmate 445 de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Citeste si: Coronavirus Romania: Situatia pe judete. Nu mai avem niciun judet fara bolnavi

Klaus Iohannis, anunț de ultim moment: "Vor fi săptămâni critice. Nimeni nu va fi în siguranță până nu..."

În contextul actual, Klaus Iohannis a transmis un mesaj public prin care le-a cerut oamenilor să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. Mai mult, șeful statului a confirmat că vor urma săptămâni critice în România și că doar prin solidaritate și implicarea cetățenilor va fi stopată această criză.

Citeste si: O femeie de 48 de ani, perfect sănătoasă, răpusă de coronavirus. Mesajul transmis de familie: "În doar patru zile..."

Klaus Iohannis le-a cerut românilor din străinătate ca, deși se apropie Paștele, să nu se întoarcă în țară, având în vedere riscul de răspândire a coronavirusului.

"Urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul medical din România. Avem deja de plâns 116 morți. Oare câte victime va mai face epidemia? Nu știm. Depinde de noi să avem cât se poate de puține. Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități, pierderile de vieți omenești vor fi tot mai grave. Nimeni nu va fi cu adevărat în siguranță până când nu vom fi toți în siguranță. (...) Apel la românii din diaspora: nu veniți anul acesta acasă de sărbători. Anul acesta vom fi alături de cei dragi de la distanță. Vom face aceste sacrificii dureroase pentru a fi din nou împreună mai târziu. Pentru milioane de credincioși este o dramă să nu poată merge în biserici, dar această perioadă va trece. Acum nu există altă cale de a ne proteja decât de a sta acasă și a respecta regulile de distanțare socială. Sacrificiile pe care le facem ajută enorm la limitarea răspândirii infecției.", a pus Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro .

Citeste si: Zeci de mașini de poliție, în drum spre Ialomița. Prefectul cere carantină totală în Țăndărei

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate