Cornel Dinu, nemulțumit de pensia pe care o primește. Câți bani ia lunar de la stat

,
Cornel Dinu
Cornel Dinu, una dintre cele mai reprezentative figuri ale fotbalului românesc.[Sursa foto: playtech.ro]

Cornel Dinu, fostul Președinte al Clubului Dinamo București, a dezvăluit ce pensie încasează lunar de la statul român.


In articol:

Cornel Dinu este considerat una din personalitățile reprezentative ale clubului de fotbal, Dinamo București, unde a jucat și a antrenat ani la rând.

Aflat în postura de pensionar, acesta nu este mulțumit de pensia pe care o primește în fiecare lună din partea statului.

Cornel Dinu  
Ce pensie are Cornel Dinu  [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Prima pensie poate fi primită mai devreme! Ce condiții trebuie să respecte pensionarii români

Ce pensie are Cornel Dinu  

Supranumit ”Procurorul”, Cornel Dinu primește o pensie de 6.200 de lei de la stat și 1.100 de lei de la Federația Română de Fotbal, o pensie la care mulți români doar visează. Cu toate acestea, Cornel Dinu spune că este prea mică și nu îi ajunge.

Mai mult, Cornel Dinu spune că după ce a fost 40 de ani la Dinamo, 6.200 de lei e prea puțin, în condițiile în care Elisabeta Lipa si Monica Iagăr au pensii mai mari, având în vedere că au fost mai puțin de jumătate din anii domniei sale.

Citeste si: Anunțul momentului! Românii vor primi mai mulți bani la salariu. De când intră în vigoare această decizie

Însă, un lucru pe care l-a omis Cornel Dinu este că Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, și a fost de 25 ori campioană a României.

"Pensia mea nu este dintre cele nesimţite.

Eu am ieşit pe vechiul sistem de pensionare, în 2003, cu 5.000 de lei, şi acum pensia mea a ajuns la 6.200 de lei.

Eu am avut 40 de ani la Dinamo… şi funcţii de conducere… Şi doamna Lipa, şi doamna Iagăr care au stat trei, patru ani preşedinte la Dinamo, au ieşit la pensie cu 12.000 de lei. Şi n-au nici jumătate din anii mei în Ministerul de Interne.

Dreptate mioritică… Asta-i o ţară, un stat care nu-şi serveşte locuitorii… este o ţară, un stat care fură de la locuitori.

Deci la 22-24 de ani termină Academia şi după 20-22 de ani ies la pensie din Ministerul de Interne şi le dai voie să se reangajeze pe colo, pe colo. Şi ies cu pensie mai mare decât a mea. Iagăr dacă a fost cinci ani preşedintă, şi are 12.000 de lei pensie. Unde-i dreptatea? Oricum, n-are Dinamo bani să mă plătească după ce am făcut eu pentru club!" , a spus Cornel Dinu.

Performanțele lui Cornel Dinu

La data de 14 noiembrie 2019, cel poreclit „Procurorul” a fost declarat Cetățean de Onoare al Bucureștiului. Cornel Dinu este și Cetățean de Onoare al Municipiului Târgoviște, localitatea natală.

Citeste si: Vești proaste! Pensiile, recalculate cu întârziere de câțiva ani! Când va fi gata noua lege!

Cornel Dinu a cucerit 8 trofee ca jucător la Dinamo, șase titluri de campion (1971, 1973, 1975, 1977, 1982, 1983) şi două Cupe ale României (1968, 1982). De-a lungul carierei a bifat 487 de meciuri în tricoul lui Dinamo, în toate competițiile, reușind să marcheze 56 de goluri. Acesta s-a remarcat și ca antrenor al echipei din Ștefan cel Mare, cu două titluri (2000, 2002) şi trei Cupe ale României (2000, 2001, 2002), potrivit impact.ro.

Cornel Dinu vine la "40 de întrebări cu Denise Rifai"

Marți, 29 iunie, Cornel Dinu față în față cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la ora 23:00, la Kanal D! Cornel Dinu va oferi detalii despre cariera sa strălucitoare, despre eșecuri, dezamăgiri, dar și amănunte despre viața personală. 

 Cornel Dinu
Cornel Dinu față în față cu Denise Rifai”[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Cornel Dinu, față în față cu Denise Rifai

"De ce ați renunțat la avocatură pentru fotbal?", "De ce v-a eliminat fosta Securitate de la Dinamo?", "Ați fost dependent de alcool?", 'Cum v-ați decis să infiati un copil?", "Ați încercat vreodată să vă luați viața?", "Sunteți invidios pe succesul lui Mircea Lucescu?", "Va considerați un tip superior?"   sunt doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate lui Cornel Dinu în ediția de marți a emisiunii moderată de Denise Rifai, la Kanal D!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce pensie încasează lunar Ilie Năstase de la statul român

USR declară război mafiei lemnului: propune DNA-ul pădurilor, împădurirea României şi eliminarea furtului de lemne

BOMBĂ! S-a aflat cine este milionarul cu care a fost căsătorită Oana Cuzino? Are 70 de ani, dar arată de 45. Doar ceasurile lui costă 3 milioane de euro

Câți bani cere, de fapt, Irina Loghin pentru o oră de cântat

Ce avere are, de fapt, Cristian Ţânţăreanu? Abia acum s-a aflat suma reală

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies