Anunțul momentului! Românii vor primi mai mulți bani la salariu. De când intră în vigoare această decizie

,
Mai multi bani pentru romani
Romanii primesc mai multi bani la salariu[Sursa foto: PixaBay]

Este vestea momentului pentru români. Guvernul vrea să schimbe codul fiscal pentru a stimula economia și domeniile HoReCa și Agricultura să renunțe la munca ilegală. Astfel, taxele de salarizare ar fi zero, iar firmele ar fi încurajate să angajeze legal românii.


In articol:

Deciza Guvernului de a schimba codul fiscal ar urma să încurajeze economia, dar mai ales firmele să nu mai lucreze la negru. Eliminarea taxelor care sunt plătite pe salariul minim ar încuraja firmele să angajeze legal, iar impozitul care nu ar mai ajunge la stat ar putea fi folosit ca bonus pentru angajați.

Angajatorii ar urma să nu mai plătească taxe pe salariul minim

Această decizie a Guvernului de a elimina taxele pe care angajatorii le plătesc la stat pe salariu minim ar urma să fie un beneficiu primordial pentru angajați.

Mai multi bani pentru romani
Zero taxe pe salariu minim[Sursa foto: PixaBay]

Dacă această inițiativă ar fi adoptată, atunci românii ar încasa 2300 de lei, în loc de 1386 de lei net, bani care îi revin angajatului în mână. Angajatorii sunt obligați ca acești bani să le revină angajaților.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, avansează o propunere pentru a reduce inegalitățile teritoriale, iar scutirea de la orice formă de bir, taxe, impozite și contribuție ar avea un impact pozitiv asupra sectoarelor precum HoReCa și agricultura. Această inițiativa propusă de ministrul economiei se intitulează ”Zero taxe pe salariu minim”.

Citeste si: Proiectul privind interzicerea cumulului pensie-salariu pentru angajatii care lucreaza la Stat a fost adoptat de Guvern! Cine sunt cei care vor face exceptie?

Zero taxe pe salariu minim, decizia care ar urma să fie adoptată de Guvern

Claudiu Năsui a avut o întălnire cu reprezentantele Femeilor Anteprenor din UGIR (OFA UGIR) și  vicepreşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), în care au discutat despre implementarea acestei idei, care prevede zero taxe pe salariul minim.

Mai multi bani pentru romani
Se modifica codul fiscal[Sursa foto: PixaBay]

“Pentru reducerea inegalităţilor teritoriale eu am o idee pe care o promovez, Zero taxe pe salariu minim.

Cei mai mulţi care au plecat în diaspora, au plecat pentru diferenţele de salarizare, salariul fiind un argument foarte puternic pentru mulţi. Dacă aplicăm taxarea minimă sau zero pe echivalentul salariului minim reducem diferenţa dintre noi şi alte state. Este o idee care se implementează deja cu succes în diferite variante în mai multe locuri în lume şi, în general, în vestul Europei. Pe scurt, înseamnă să scutim de la orice formă de bir, de taxe, de impozit, de contribuţie echivalentul unui salariu minim.
Această măsură ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura şi Horeca”,
a spus Năsui.

Totodată, Mirela Miron, președintele OFA UGIR a precizat că are în vedere începerea unui dialog cu Ministerul Economiei și să sprijine inițiativele anteprenoriale prin expertiza membrilor OFA.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, avertisment dur pentru foarte mulți angajați: „Nu puteți să mergeți în concediu până nu...” Ce români se află în această situație?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Premierul Florin Cîțu, avertisment dur pentru foarte mulți angajați: „Nu puteți să mergeți în concediu până nu...” Ce români se află în această situație?

Cabinetele medicale din școli ar putea deveni centre de vaccinare. Anunțul ministrului Cîmpeanu

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Tichetele de masă, majorate la 20 de lei! Ce salariu încasează lunar un lucrător comercial, în București

ANUNȚ: Se schimbă vârsta de pensionare pentru femei! Când intră în vigoare noua lege?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies