Colegii medicului care a luat mită de la pacienții cu cancer apără gestul Ancăi Dumitrovici. Noi detalii în cazul bărbatului care ar fi murit pentru că nu a dat șpaga în timp util

Author: Lavinia Medrea

Noi detalii în cazul bărbatului care ar fi murit pentru că nu a dat șpaga în timp util

Sursa: Facebook Gabi Visinescu

În jur de 100 de medici suceveni o apără pe șefa Secției de Oncologie care a luat mită de la mai mulți pacienți bolnavi de cancer. Doctorii spun că șpaga este un gest de recunoștință, justificând comportamentul medicului.

„Nu pot să cred că un

om la 63 de ani a murit. Ştiam bine că din cauza ei, pentru că nu i-a dat tratamentul la timp, a declarat soția pacientului mort.

Colegii o apără pe Anca Dumitrovici după ce a luat șpagă de la pacienți bolnavi 

Soția pacientului mort trăiește cu gândul că soarta partenerului ei ar fi fost alta dacă i-ar fi dat bani medicului la

timp, obicei despre care mulți oameni spun că trebuie făcut pentru a fi tratați de doctori așa cum le cere meseria.

Citește și: Un medic din Suceava, cu un salariu de 5.000 de euro, a cerut unui pacient șpagă dublă, pentru că suferea de două tipuri de cancer. Un alt pacient a murit, deoarece nu a dat mita suficient de repede

Din disperare, soția pacientului mort i-a promis Ancăi Dumitrovici că va face un credit la C.A.R., doar să-i dea rețeta de tratament pentru bărbat, dar a fost prea târziu: „Te duci la medic ca să te salveze şi una ca dumneaei te omoară”.

Chiar dacă dorința de a primi șpagă a ucis un om, 96 de medici o apără pe șefa Secției de Oncologie prin semnarea unui memoriu de

susținere.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Conform procurorilor, Anca Dumitrovici a primit, într-o singură zi, 21 de „atenții”, iar două dintre șpăgi au fost încasate în doar 48 de secunde. Pentru un pacient bolnav de cancer, medicul a cerut dublarea mitei. Colegii doctoriței susțin că șpăgile sunt doar gesturi de recunoștință din partea pacienților, deși este ilegală încasarea de mită.

Românii sunt obișnuiți să mituiască medicii pentru un tratament corect

„Mi s-a întâmplat, dar chiar i s-a părut puţin, a zis "aşa puţin"? De atunci am zis nu mai dau”, a declarat o femeie.

„Mama mea e băgată în spital acum şi, dacă nu le dă bani, nu îi schimbă nici cearceaful, nu o bagă în seamă deloc”, a mărturisit o altă tânără.

Citește și: Câți bani le cerea un doctor din Brașov pacienților bolnavi care veneau la el. Sumele depășesc ordinul sutelor

Noi detalii în procesul de șpagă al Lidiei Buble! Decizia procurorilor în legătură cu controlul judiciar și cu mita

„Mai vorbesc urât cu noi, dacă nu ducem nimic, dar până la urmă ne consultă”, a mărturisit o bătrânică.

„A da şpagă medicului este o modalitate fie de a-ţi linişti conştiinţa că ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă, fie de a căuta să creezi un tip de presiune morală asupra medicului”, a declarat sociologul Dan Petre.

„Este de pe vremea fanarioţilor în România. Acum medicii sunt bine plătiţi. Trebuie să dispară acest fenomen, iar medicii să nu mai accepte sub nicio formă”, a explicat Dr. Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava.