Doctorița acuzată că a luat mită de la pacienții cu cancer, susținută de aproape 100 colegi: "Nu credem că poate fi vorba de luare de mită"

Author: Marina Ionescu

Medicul Anca Dumitrovici Ababneh, șefa Secției de Oncologie

Sursa: MonitorulSV.

Aproape 100 de medici au semnat o scrisoare de susținere pentru șefa de la Oncologie care cerea mită de la pacienții cu cancer.

Anca Dumitrovici Ababneh, doctorița acuzată că a luat mită în repetate rânduri de la pacienții cu cancer, este susținută de aproape 100 de colegi de la Spitalul Județean Suceava.

Citește și: Ce șpagă lua Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava, într-o singură zi: „Atitudinea doamnei doctor este una care lasă de dorit”

Doctorița acuzată că a luat mită de la pacienții cu cancer, susținută de aproape 100 colegi

95 dintre cei 252 de medici de la unitatea medicală din Suceava au semnat o scrisoare de susținere pentru șefa de la Oncologie, informează  MonitorulSV.

În scrisoarea respectivă se arată că “eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință

din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor. Nu credem că poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite”.

Citește și: Deea Maxer a luat ambii copii la ea acasă! Imagini emoționante, după divorț

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu în cazul Ancăi Dumitrovici Ababneh

.

”Fapta concret imputată inculpatei de a fi primit, în mod continuat, bani și alte produse, de la pacienți și aparținătorii acestora, cu ocazia consultațiilor medicale în cabinetul din cadrul ambulatoriul secției Oncologie, are caracter penal, întrunind elementele de tipicitate ale infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, au transmis judecătorii.

Doctorița acuzată că a luat mită de la pacienții cu cancer, susținută de aproape 100 colegi:

Citește și: Un medic din Suceava, cu un salariu de 5.000 de euro, a cerut unui pacient șpagă dublă, pentru că suferea de două tipuri de cancer. Un alt pacient a murit, deoarece nu a dat mita suficient de repede

”Din înscrisurile depuse la dosar de către apărare rezultă că, în ciuda faptului că legislația penală a incriminat fapta medicului de a primi de la pacienți ‘atenții’, ‘cadouri’ ori sume de bani, în exercitarea activității profesionale, și în ciuda practicii instanțelor din România care au pronunțat soluții de condamnarea a medicilor pentru infracțiunea de luare de mită, în opinia publică, și mai ales în cadrul corpului medical, persistă concepția că primirea de către medici a unor 'atenții' este legitimată de dorința pacientului de a gratifica medicul pentru interesul manifestat în legătură cu situația sa medicală”, se arată în motivarea de la Curtea de Apel Suceava.

 

 


Cristina este devastată după ce l-a văzut pe Radu alături de Emma! „Mi-e greu! Foarte greu să-l văd așa cum e acum!” Marinel și Ionuț s-au oferit să îi șteargă lacrimile Cristinei! „Plângi după fraier, când prințul ei aici!”