Câți bani le cerea un doctor din Brașov pacienților bolnavi care veneau la el. Sumele depășesc ordinul sutelor

Autor: Lavinia Medrea

Sumele depășesc ordinul sutelor

Sursa: Twitter Libertatea/SPITALULSFCONSTANTIN.RO - colaj Kanal D

Un medic din Brașov a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru doi ani și 11 luni după ce a cerut pacienților șpagă.

Sorin Baloș, un chirurg cardiovascular, ar fi fost prins în fapt de anchetatori în timp ce primea  8.000 de lei de la familia unui pacient operat, asta după ce primise, cu puțin timp înainte, încă 2.000 de lei. Incidentul a avut loc în noiembrie 2021, într-o clinică privată din Brașov. Decizia de condamnare la doi ani și 11 luni de închisoare a medicului nu este definitivă. 

Câți bani le cerea un doctor din Brașov pacienților bolnavi

Chirurgul cardiovascular a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de patru ani, de către Tribunalul Braşov, pentru luare de mită de la patru pacienţi.

Citește și: Doctorița acuzată că a luat mită de la pacienții cu cancer, susținută de aproape 100 colegi: "Nu credem că poate fi vorba de luare de mită"

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sorin Baloș a fost surprins de anchetatori încasând 8.000 de lei de la familia unui pacient care a fost operat, asta după ce luase deja încă 2.000 de la ei. 

Ce spune hotărârea Tribunalului

„Condamnă pe inculpatul Baloş Sorin la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (3 acte materiale, privind pe pacienţii***). În baza art.

62 C.pen., aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa închisorii, şi pedeapsa amenzii penale în cuantum de 14.000 lei (200 zile amendă x 70 lei /zi). În baza art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă pe o perioadă de 1 an, în condiţiile prevăzute de art.68
Cod penal. În baza art. 65 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă), pe durata şi în condiţiile prevăzute de art.65
alin.3 Cod penal. 2”
, spune hotărârea Tribunalului, postată pe portalul instanţelor.

Citește și: Ce șpagă lua Anca Dumitrovici, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Suceava, într-o singură zi: „Atitudinea doamnei doctor este una care lasă de dorit”

Medicul a fost prins luând șpagă în luna noiembrie a anului 2021, într-o clinică privată din Brașov, pentru o operație pe cord deschis. 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!