Cine sunt pensionarii care beneficiază de voucherele din campania „Dar din suflet pentru seniori”. Cererile se depun până pe 13 aprilie

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 19 dec 2023, 01:05

Cine sunt pensionarii care beneficiază de voucherele din campania „Dar din suflet pentru seniori”

Sursa: PixaBay - colaj Kanal D

Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov a anunțat că începe campania „Dar din suflet pentru seniori” în martie, cu ocazia Paștelui. Termenul de depunere al cererilor este 13 aprilie inclusiv.

Pensionarii pot beneficia de tichete în valoare de 200 de lei/persoană/campanie (majorată de la 150 de lei/persoană/campanie). De reținut este că voucherele se vor acorda pe carduri electronice și nu sub formă de tichete de hârtie, iar acestea vor putea fi folosite pentru achiziționarea de alimente.

Cine sunt pensionarii care beneficiază de voucherele din campania „Dar din suflet pentru seniori”

Pentru a intra în posesia voucherelor, pensionarii trebuie să depună cererea și documentele care atestă că au dreptul la ele, iar dosarul se poate depune fie fizic la sediul direcției, fie

online, pe adresa de mail [email protected], fie la sediul instituţiei.

Următoarea etapă este intrarea în posesia cardurilor valorice, car epot fi ridicate de beneficiari și după sărbătorile de Paște de la sedius DAS Brașov. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Începând cu ediţia de Crăciun, noi vom verifica dacă vârstnicii aflaţi în baza noastră de date mai există fizic şi dacă îndeplinesc condiţiile de acordare a tichetelor. Dacă îndeplinesc aceste condiţii, noi le vom vira banii pe card, fără ca ei să mai vină pentru a depune cererea”, a precizat purtătorul de cuvânt al DAS Braşov, Monica Chelban.

Condiții pentru dreptul la vouchere:

  • domiciliul stabil în municipiul Braşov, au venituri de până la 1.700 lei/lună;
  • vârsta de minim 63 de ani femeile sau minim 65 de ani bărbaţii sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 şi nu au datorii faţă de bugetul local.

Documente necesare pentru beneficiari 

– actul de identitate (CI sau BI) în original şi copie;
– cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original şi copie;
– împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoţită de documente

medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
– actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original şi copie.
Documentele de identitate şi cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât şi în copie, iar în situaţia în care cererea se depune on line, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor.

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!