Câți pensionari există în România? Cele mai noi date publicate de autorități. Pensia medie lunară a crescut

Author: Cristina Mocanu

Potrivit INS, în trimestrul IV din 2022, numărul mediu de pensionari a fost de 4.992.000 de persoane, în scădere cu 4 mii faţă de trimestrul III din 2022.

Sursa: https://pixabay.com/

Pensia medie lunară a fost, în ultimul trimestru din 2022, de 1.866 lei, în creṣtere cu 0,5% faṭă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară a ajuns,

în trimestrul IV din 2022, la 1.866 lei, în creștere cu 0,5%.

Pensia medie lunară a crescut în 2022

Potrivit INS, în trimestrul IV din 2022, numărul mediu de pensionari a fost de 4.992.000 de persoane, în scădere cu 4 mii faţă de trimestrul III din 2022. Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4.604.000 de persoane, în creștere cu o mie față de trimestrul

precedent.

Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele prețurilor de consum a fost de 97,1%.

Citește și: Vouchere Sociale 2023: Când intră pe card banii pentru tranșa a doua? Veste bună înainte de Paște

Câți pensionari existau în România anul trecut?

Numărul mediu de pensionari în 2022 a fost de 4992 mii persoane, în scădere cu 4 mii persoane faţă de trimestrul al III-lea din 2022.

INS mai arată că numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4604 mii persoane, în creṣtere cu o mie persoane faṭă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară şi pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu

același trimestru al anului precedent, cu 11,1%, respectiv cu 10,6%.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

INS arată că pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,98%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 92,2% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (79,8%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinși în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parțial- au reprezentat 2,2%.

Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 92,2% în totalul celor de asigurări sociale.

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 8 la 10; acest raport prezintă variații semnificative în profil teritorial, de la numai 4 pensionari la 10 salariați în județul Ilfov, la 15 pensionari la 10 salariați în judeţul Teleorman, respectiv la 14 la 10 în județul Vaslui.

Citește și: Marcel Boloș explică ceea ce se va întâmpla legat de creșterea vârstei de pensionare. Oamenii din diferite țări se revoltă cu privire la această măsură

Câți bani urmează să primească la pensie românii care nu au muncit nici măcar o zi?

Guvernul a stabilit și o pensie minimă garantată de stat pentru românii care nu au muncit și nu au cotizat la pensie.

Mai exact, indemnizația socială pentru pensionari este stabilită la 1.125 lei şi este prevăzută acordarea unui ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii.

Guvernul a mărit punctul de pensie

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, Guvernul a mărit punctul de pensie de la 1.586 de lei la 1.785 de lei.

Lista localităților din România unde oamenii pot ieși mai devreme la pensie, din cauza poluării

Începând cu anul 2024, această valoare se va majora cu rata medie anuală a inflației, plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.

Care sunt pensionarii care vor primi banii înapoi pe CASS

Potrivit OUG 4/2023, ce se aplică din 17 februarie, CASS-ul reținut pensionarilor în perioada 1 ianuarie- 27 decembrie 2022 urmează să fie restituit, în tranșe lunare, în perioada 1 martie 2023- 28 februarie 2024. Măsura a fost luată după ce s-a constat că nu aceasta nu este constituțională.

Sursă: zf.ro

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”