Cine este tânăra de 17 ani care a murit după ce a luat un drog consumat des în rândul tinerilor. Pastila i-a pus capăt vieții în doar câteva ore

Autor: Lavinia Medrea

Pastila i-a pus capăt vieții în doar câteva ore

Sursa: Twitter Fizzarcher/Canva - colaj Kanal D

O tânără de doar 17 ani când și-a pierdut viața după ce a luat un drog în timp ce se afla cu prietenii într-o casă, pe 4 iunie.

Inițial, tânăra de 17 ani alături de două prietene plănuiseră să iasă într-un bar, dar apoi au decis să rămână în casă. Lila a început să se simtă rău după ce a luat o pastilă de MDMA (ecstasy), ceva ce nu se crede că mai luase vreodată, ceea ce le-a determinat pe prietenele ei să îl cheme în ajutor pe unul dintre iubiții lor în jurul orei 23.00.

Cine este tânăra de 17 ani care a murit după ce a luat o pastilă de ecstasy

Patru tineri au ajuns la casă- cu un taxi- în jurul orei 23.20 și au încercat să o resusciteze, înainte de a chema o ambulanță la ora 23.42.

La ora 23.47, o ambulanță a dus-o pe Lila la spital unde, în ciuda eforturilor de a o salva, moartea ei a fost confirmată la ora 00.45.

Citește și: Ce a descoperit o polițistă după ce un băiețel de șase ani, speriat, a strigat la geam după ajutor. Copilul i-a aruncat femeii cheile pentru a intra în casă

Rapoartele de toxicologie au constatat că MDMA era prezentă în sângele Lilei la un nivel de 2,08- nivel pe care un medic l-a descris ca fiind „bine încadrat” în intervalele care au fost asociate cu decese cauzate de acest drog în trecut.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sergentul detectiv Collum Hanogue, care a supervizat ancheta poliției, a declarat că dovezile de pe telefoanele mobile au arătat că Lila și cei doi prieteni ai ei au făcut cercetări online despre efectele MDMA.

DS Hanogue a declarat că, atunci când ofițerii au ajuns la casă, după ce au fost chemați de serviciul de ambulanță, tinerii- care aveau toți sub 18 ani- erau „supărați, traumatizați și tremurau”.

Într-o declarație citită în fața instanței de către mama Lilei, Emma Hargreaves, adolescenta a fost descrisă ca fiind „ca o prietenă, nu doar ca o fiică”.

Citește și: Crimă oribilă la Mediaș! Un adolescent de 17 și-a ucis mătușa nevăzătoare pentru a-i fura banii

Doamna Hargreaves a spus că fiica ei era sănătoasă și că familia nu avea „nicio îngrijorare” cu privire la sănătatea ei mintală.

Mama Lilei a atenționat-o în legătură cu efectele drogurilor

Doamna Hargreaves își pierduse un prieten din cauza unei supradoze de ecstasy în tinerețe și o avertizase pe Lila cu privire la pericolele drogurilor.

Lila dormea deseori la prieteni, iar părinții ei erau conștienți că ar putea să bea alcool dacă merge la o petrecere, dar au adăugat că Lila „nu era o mare fană a băuturilor” și că nu și-au făcut niciodată griji pentru ea.