China începe să se pregătească pentru război și să intensifice exercițiile militare pe care le desfășoară de câteva săptămâni

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 nov 2022, 12:25

China începe să se pregătească pentru război și să intensifice exercițiile militare pe care le desfășoară de câteva săptămâni

Sursa: Ng Han Guan / AP, pexels

China a anunțat, oficial, că va începe să se pregătească pentru război și, de asemenea, va intensifica și exercițiile militare, deoarece Xi Jinping consideră că securitatea țării sale nu mai este stabilă.

În timp ce războiul din Ucraina nu pare să se încheie prea curând, președintele Xi Jinping afirmă că, în China, vor începe să se efectueze pregătirile pentru război și că exercițiile militare vor fi mai ample.

China va începe pregătirile pentru război și va intensifica exercițiile militare

Marți, 8 noiembrie, președintele chinez Xi Jinping a făcut un anunț care amplifică temerile în legătură cu securitatea internațională. Acesta a declarat că se va începe concentrarea atenției către întărirea antrenamentelor militare și asupra pregătirii războiului.

Aceste afirmații stârnesc îngrijorări în legătură cu securitatea Taiwanului, despre care China a spus, de mai multe ori, că îi aparține și că îl va avea, fie pe cale pașnică, fie folosind forța.

Xi Jinping a afirmat că securitatea țării sale continuă să fie „din ce în ce mai incertă și instabilă”. În urmă cu doar o lună, președintele Chinei a cerut ca oamenii să aibă încredere în tehnologie și în puterea pe care aceasta o are și să se înceapă dezvoltarea militară cât mai repede cu putință.

Citește și: Xi Jinping a obținut al treilea mandat. Acesta va conduce China pentru încă cinci ani, în timp ce amenință Taiwan

Experții sunt de părere că afirmațiile făcute de președintele Chinei sunt „extrem de îngrijorătoare” și că Occidentul nu trebuie să le treacă cu vederea, fiind nevoie de utilizarea tuturor mijloacelor necesare pentru ca liderul chinez să renunțe la ideea de a invada Taiwanul.

China insistă asupra invadării Taiwanului de mai mulți ani

În ultimele luni, China a spus că va invada Taiwanul, însă acest gând este prezent în mintea lui Xi Jinping de mai multă vreme.

„Comentarii ca acestea din partea lui Xi Jinping sunt extrem de îngrijorătoare. De ani de zile, Xi și-a intensificat retorica în jurul folosirii forței militare pentru a reunifica Taiwanul cu China continentală, iar ca răspuns, Occidentul a făcut foarte puțin.

Democrațiile liberale trebuie acum să-l creadă pe cuvânt și să lucreze în mod colectiv, folosind toate mijloacele necesare pentru a-l descuraja pe Xi să invadeze Taiwanul”, a spus Dr. Alan Mendoza.

Cea mai mare fabrică de iPhone din lume a fost închisă! Afla de ce!

Mai mult decât atât, acesta susține că primul pas pentru ca Republica Chineză să nu mai aibă atâta putere este ca aceasta să nu mai aibă atât de multă influență, lucru ce se poate face prin eliminarea sa din industriile vitale, precum apa și energia, dar și din industria energiei nucleare.

Citește și: China oprește cooperarea cu SUA, pe fondul conflictului cu Taiwanul. Se suspendă inclusiv discuțiile privind schimbările climatice

După ce China a făcut afirmații despre o posibilă invazie a Taiwanului, Statele Unite ale Americii au anunțat că vor desfășura bombardiere cu capacitate nucleară, în Australia, ca avertizare a Chinei, relatează Daily Mail.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies