China a renunțat la promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan, după ce ce „patria” va fi reunificată

,
china-taiwan-trupe

China a renunțat la promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan

[Sursa foto: Istock]

China a promis că nu va trimite trupe în Taiwan, dar lucrurile s-au schimbat. Beijingul a dat uitării promisiunea conform căreia nu va trimite trupe în Taiwan, odată ce „patria” va fi reunificată. Tensiunile legate de o posibilă invazie a Taiwanului sunt din ce în ce mai îngrijorătoare.


In articol:

China a promis că, după ce va avea loc „reunificarea patriei”, nu va trimite trupele în Taiwan. Cu toate acestea, Beijingul s-a răzgândit din acest punct de vedere, motivând faptul că „interferența străină nu va fi tolerată”. 

Conform Reuters, acest lucru este menționat într-un document ce a fost publicat chiar astăzi, 10 august.

China continuă să susțină că Taiwan îi aparține

După ce China a efectuat mai multe exerciții militare în decursul a mai multor zile, a fost publicată „Chestiunea Taiwanului și reunificarea Chinei în noua eră”, cunoscută și drept „Cartea albă”. Beijingul a declarat faptul că Taiwan îi aparține, iar exercițiile militare sunt un răspuns cu privire la vizita pe care Nancy Pelosi a efectuat-o în Taipei.

De asemenea, Taiwan a declarat că Beijing ar trebui să lase populația insulei să decidă singură cum vrea să arate viitorul ei și, mai mult decât atât, a spus că va lupta pentru a-și putea apăra democrația.

În anii 1993 și 2000, China a menționat în două Cărți Albe că „nu va trimite trupe sau personal administrativ care să aibă sediul în Taiwan”, după ce reunificarea Taiwanului va avea loc.

 

china-taiwan-trupe

China a renunțat la promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan

[Sursa foto: Istock]

Începând cu anul 1949, Taiwanul a trăit sub amenințarea unei posibile invazii din partea Chinei, temere ce a crescut extrem de mult în ultima perioadă.

China a lansat noi amenințări la adresa Taiwanului

După ce Nancy Pelosi a vizitat Taiwanul, China a reînceput amenințările în ceea ce privește invazia insulei.

„Vom lucra cu cea mai mare sinceritate şi vom face toate eforturile posibile pentru a realiza reunificarea paşnică, dar nu vom renunţa la folosirea forţei şi ne rezervăm opţiunea de a lua toate măsurile necesare.

Utilizarea forţei ar fi ultima soluţie[...]. Vom fi nevoiţi să luăm măsuri drastice doar pentru a răspunde la provocarea elementelor separatiste sau a forţelor externe dacă ar trece vreodată liniile noastre roşii”, a menționat Guvernul Chinei în Cartea Albă.

Mai mult decât atât, conducerea din China susține că Beijingul nu va tolera nicio interfață străină în Taiwan. De asemenea, acesta a mai adăugat faptul că „obiectivul istoric al reunificării patriei noastre trebuie realizat și va fi realizat”.

Citeste si: Nancy Pelosi, sancționată de către China, în urma vizitei sale din Taiwan: „A subminat suveranitatea și integritatea teritorială”

În urmă cu o săptămână, China a declarat că va încheia cooperarea pe care o avea cu Statele Unite ale Americii în mai multe domenii, după ce Nancy Pelosi a venit în Taipei, în ciuda avertismentelor Beijingului.

Mai mult decât atât, la doar câteva ore distanță, mai multe avioane chineze au trecut linia mediană q Strâmtorii Taiwan, acțiune pe care Taiwan a catalogat-o ca fiind „extrem de provocatoare”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Volodimir Zelenski solicită ajutor din partea Chinei pentru a opri războiul pornit de Rusia: „Sunt încrezător”

ANPC răspunde după ce Blue Air a făcut plângere penală la Parchetul General: Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

China impune sancțiuni economice Taiwanului, după ce Pelosi a făcut o vizită oficială în Taipei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies