Chifteluțe de fasole. Reteta unui deliciu de post

Iata o reteta de chiftelete de fasole care iti va placea cu siguranta.

Ingrediente chiftelute de fasole

2 conserve fasole alba boabe
miezul de la 3 felii paine
1 legatura marar
2 cepe
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper
ulei pentru prajit

Citeste si: Rețetă mâncare de sfeclă rosie cu pui

Citeste si: Rețetă mâncare de conopidă. Delicioasa cu sau fara carne

Mod de preparare chiftelute de fasole

Scurgem bine conservele de zeama si rasturnam boabele de fasole intr-un bol.

Le pasam cu presa pentru piure. Nu trebuie neaparat sa obtineti o pasta fina, pot ramane si bucati de fasole.

Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri ulei pana devine translucida.

Adaugam ceapa peste fasole si amestecam. Inmuiem miezul de paine in apa apoi in stoarcem si il adaugam in compozitie. Punem si mararul tocat marunt, usturoiul pisat, sarea si piperul.

Citeste si: Beneficii ciuperci: de la reglarea greutatii, la combaterea cancerului. Ce soiuri de ciuperci sunt cele mai bune pentru sanatatea ta

Citeste si: Cele mai bune prăjituri de post. Tot 5 deserturi irezistibile

Omogenizam compozitia si adaugam doua linguri da faina ca la lege compozitia. Amestecam si cu mainile umede formam bilute din compozitie.

Apoi pudram bine mainile cu faina si dam forma chiftelutelor si imbracandu-le bine in faina, ca sa formeze o crusta frumoasa la prajit.

Prajim chiftelutele in baie de ulei bine incins.

Le rumenim la foc iute, pe ambele parti.

Scoatem chiftelutele de fasole intr-o sita si le lasam la scurs ca sa eliminam excesul de ulei.

chiftelute de fasole

Citeste si: Reteta tiramisu. Cea mai rapida prajitura delicioasa pe care o poti face de sarbatori

Citeste si: Macaroane cu branza. Gustul copilariei in doua variante

 

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate