Macaroane cu branza. Gustul copilariei in doua variante

Author: L.S.
Actualizat: 25 nov 2020, 13:40

Macaroane cu branza. Cum sa nu iubesti acest preparat? Iata doua retete de macaroane cu branza care sa satisfaca toate gusturile

Macaroane cu branza sarata

Ingrediente

400 g paste fainoase
200 g branza telemea
200 g branza de vaci
4 oua
6-8 linguri smantana sau iaurt
1 lingura mare unt
4 linguri zahăr

Mod de preparare

Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Se unge cu unt o tava, un vas de Jena sau o cratita.

Se sfarama cu o furculita branza dulce; telemeaua se rade (pe razatoarea mare).

Se bat bine ouale si se amesteca cu zahărul, pastele si cu branza pregatita,

Se pune compozitia in vas, se toarna smantana sau iaurtul, se amesteca usor, si se pune la cuptor timp de aprox.

20 de minute, la foc potrivit.

Citeste si: Fasole bătuta. Reteta traditionala de fasole frecata cu sos de ceapa si bulion

Citeste si: Cele mai bune prăjituri de post. Tot 5 deserturi irezistibile

Citeste si: Postul Craciunului 2019. Cand incepe postul si in ce zile este dezlegare la peste

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Macaroane cu branza dulce si smantana

Ingrediente

400 g paste( de care preferati)
300 g smantana
500 g branza dulce
100 g zahar pudra
100 g stafide

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs cateva minute.

Stafidele se pun la inmuiat timp de o ora in putina apa cu rom apoi se scurg bine.
Inrt-un castron incapator se prepara compozitia din branza dulce, smantana, zahar si stafide, se amesteca bine apoi se rastoarna pastele peste si se amesteca din nou foarte bine.

Pofta buna!

sursa: gustos.ro si clickpoftabuna.ro

Citeste si: Sarmale de post. 5 retete delicioase care vor multumi toate gusturile

Citeste si: Rețetă biscuiți fără zahăr. Desertul sănătos pentru toată familia

Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii

 

 

Taguri: