Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru persoanele care au peste 16 ani! Măsura a fost introdusă în Franța

,
Covid

Certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru persoanele care au peste 16 ani! Măsura a fost introdusă în Franța

[Sursa foto: PixaBay]

Parlamentul Franței a introdus duminică proiectul de lege prin care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Măsura este definitivă și va fi luată cât mai repede, în contextul valului cinci al pandemiei.


In articol:

Proiectul de lege prin care certificatul de vaccinare devine obligatoriu a fost adoptat cu 215 voturi pentru și 58 împotrivă, de asemenea, au fost și şapte abţineri.

Certificatul de vaccinare devine obligatoriu în Franța pentru persoanele de peste 16 ani

Covid

Certificatul de vaccinare devine obligatoriu în Franța pentru persoanele de peste 16 ani

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru că în Franța au fost declarate aproape de 300.000 de infectări cu COVID-19  în ultima săptămână, Guvernul dorește să introducă certificatul de vaccinare obligatoriu aproape de sfârșitul lunii, respectiv pe data de 20 ianuarie.

Așadar, va fi obligatoriu să deții certificat de vaccinare pentru a avea acces la activităţile distractive, baruri şi restaurante, târguri și transporturile publice interregionale.

Citeste si: Vârful valului 5, mai devreme decât se preconiza. Avertismentul lansat de Octavian Jurma: "Putem avea un val care să se ridice la un prag de 50.000 de noi cazuri"

Pe lângă asta, varianta în care poți prezenta un test COVID-19 cu rezultat negativ nu mai este valabilă. Totuși, va exista o excepție pentru persoanele care trebuie să meargă la spital.

Certificatul de vaccinare va fi obligatoriu doar pentru persoanele de peste 16 ani. Așadar, copiii cu vârste între 12- 15 ani vor putea prezenta actualul certificat verde.

Citeste si: Ce trebuie să faci dacă ai simptome de COVID-19? Iată toți pașii pe care trebuie să-i urmezi. Regulile s-au modificat

Sâmbătă, peste 500.000 de francezi se aflau în posibilitatea de a rămâne fără certificat verde, deși erau vaccinați anit-COVID-19, din cauza noilor măsuri luate în calcul pentru dozele booster, care au intrat în vigoare.

În Franța, adulţii vaccinaţi cu a doua doză și care au mai mult de şapte luni de la a doua doză trebuie să se vaccineze și cu a treia doză pentru ca certificatul lor verde să rămână valabil. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Elevii încep semestrul al II-lea! În ce scenarii școala poate continua în format online

Popularitatea preşedintelui SUA, Joe Biden, a atins cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vârful valului 5, mai devreme decât se preconiza. Avertismentul lansat de Octavian Jurma: "Putem avea un val care să se ridice la un prag de 50.000 de noi cazuri"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies