Ce tip de cancer ar avea Kate Middleton, de fapt. Ce spun medicii despre chimioterapia preventivă pe care o urmează prințesa

Autor: Silvia Cirstea
Actualizat: 23 mai 2024, 15:26

Kate Middleton 

Sursa: Profimedia

Iată ce tip de cancer ar avea Kate Middleton, potrivit experților în medicină. Ce înseamnă chimioterapia prevenivă și care sunt efectele asupra prințesei!

Kate Middleton a fost diagnosticată cu cancer în luna ianuarie a acestui an, după ce a suferit o intervenție chirurgicală complexă la nivelul abdomenului. Anunțul trist despre boala gravă cu care se confruntă a fost făcut chiar de ea, însă fără să specifice tipul de cancer diagnosticat de medici. Cu toate acestea, experții în medicină au vorbit despre problemele prințesei și au precizat care ar fi tipul de cancer cu care a fost diagnosticată Kate.

De asemenea, medicii au precizat și ce înseamnă chimioterapia preventivă și care sunt efectele tratamentului. Vezi mai jos detaliile neștiute despre problemele de sănătate ale Prințesei de Wales!

Ce tip de cancer ar avea Kate Middleton, de fapt

Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, a fost diagnosticată cu cancer în luna ianuarie a acestui an, după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală.

La momentul acela, nimeni nu a știut cu ce se confruntă prințesa, însă lipsa ei de la aparițiile regale a pus multe semne de întrebare. După ce a stat mai multe săptămâni în afara atenției publice, Kate a făcut anunțul trist despre diagnosticul crunt pe care l-a primit.

Cu toate acestea, Prințesa de Wales nu a specificat care este tipul de cancer de care suferă, astfel că o mulțime de speculații au început să apară.

Chiar și în prezent, o mulțime de oameni din întreaga lume, mai ales femei, se întreabă ce tip de cancer are Kate Middleton și cum a ajuns să fie diagnosticată cu o asemenea boală, la vârsta de doar 42 de ani. Ei bine, fără să facă speculații cu privire la procedura prin care a trecut Kate, Dr. Elena Ratner, ginecolog oncolog la Yale Cancer Center a descris situațiile în care femeile merg la medic pentru anumite afecțiuni și află, de fapt că suferă de cancer.

Potrivit New York Times, medicul a precizat că multe femei se prezintă la doctor pentru o intervenție chirurgicală de endometrioză, o afecțiune în care țesut similar mucoasei uterului se găsește în altă parte a abdomenului. Adesea, spune dr. Ratner, presupunerea este că endometrioza a apărut pe un ovar și a provocat un chist ovarian benign. Dar cu toate acestea, la una sau două săptămâni după operație, când țesutul presupus benign a fost studiat, patologii raportează că au descoperit cancer.

Astfel, medicul a dat de înțeles că a diagnosticat multe femei cu cancer ovarian sau uterin, după ce au fost supuse la o intervenție abdominală asemănătoare. Acestea fiind spuse, se sub înțelege din declarațiile făcute de medici că prințesa Kate ar putea suferi de un cancer ovarian sau uterin. Deși aceasta nu a specificat până acum, mai mulți experți spun că este posibil ca acest tip de cancer să fi fost descoperit la prințesă.

Citește și: Când va reveni Kate Middleton în fața publicului. Noile vești despre starea de sănătate a prințesei

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ce înseamnă chimioterapia preventivă, tratamentul pe care îl urmează prințesa

În anunțul făcut public de Kate Middleton, în care a dezvăluit public că suferă de cancer, a menționat faptul că urmează tratamentul de chimioterapie preventivă. Conform medicilor, acesta este un alt lucru comun pentru tipurile de cancer ovarian sau uterin. De asemenea, în termeni medical, tratamentul se numește chimioterapie adjuvantă. Chiar medicul Eric Winer, directorul de la Yale Cancer Center, a explicat ce înseamnă acest tratament și care sunt efectele lui.

Mai exact, acesta spune că chimioterapia adjuvantă este urmată adesea pentru a preveni alte probleme și pentru a evita reapariția cancerului. De asemenea, un alt expert medical, Michael Birrer, director al Institutului de Cancer Winthrop P. Rockefeller de la Universitatea din Arkansas pentru Științe Medicale, a precizat că chimioterapia preventivă este folosită după ce a fost îndepărtat tot ce era vizibil prin intervenție chirurgicală.

„Nu poți vedea cancerul, deoarece celulele canceroase microscopice pot fi lăsate în urmă. Chimioterapia este o modalitate de a ataca boala microscopică”, a explicat medicul, conform sursei citate mai sus.

Alte părți ale declarației lui Catherine i-au atras atenția medicului Ratner, în special preocuparea ei pentru familia ei, care spune că acest tip de comportament îl întâlnește foarte des la femeile diagnosticate cu cancer ovarian sau uterin.

„William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona asta în mod privat de dragul tinerei noastre familii. Ne-a luat timp să explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod care este potrivit pentru ei și să-i asigur că voi fi bine.”, a spus Kate în cadrul anunțului pe care l-a făcut public în urmă cu câteva luni.