Ce sunt, de fapt, musculițele bețive și ce poți să faci pentru a scăpa de ele

Author: Bianca Vidoi

Ce sunt, de fapt, musculițele bețive

Sursa: unsplash

Sezonul musculițelor bețive a venit, se înmulțesc foarte repede și încep să devină foarte enervante, dar ce sunt și cum putem scăpa de ele.

Oamenii sunt foarte interesați în această perioadă de ceea ce sunt musculițele bețive și

cum pot scăpa cât mai repede de acestea.

Citește și: Invazie de insecte în România, din cauza secetei. Cât de periculoase sunt

Ce sunt și de ce apar musculițele bețive

Musculițele bețive, de fructe sau de oțet se mai numesc și drosofile, iar acestea apar deoarece sunt atrase de fructele și legumele care fermentează.

Acel miros poate atrage musculițele bețive de la distanțe foarte mari.

Drosofilele sau musculițele bețive se înmulțesc foarte repede și au un ciclu de viață de aproximativ 30 de zile, în doar 8 zile ajung la maturitate. O femelă poate depune 500 de ouă pe durata vieții, iar din această apar atât de multe musculițe atunci când aveți fructe sau legume la fermentat.

Plasele de țânțari nu sunt

eficiente pentru a le ține departe de casă, deoarece acestea sunt foarte mici și pot intra prin plase. După ce acestea au intrat în casă, musculițele bețive caută sursa mirosului ce le-au atras, iar ultimul pas este să depună ouăle pe fructele sau legumele fermentate.

Legumele sau fructele încep fermentarea atunci când acestea sunt prea coapte, iar pentru a evita ca acestea să atragă musculițele bețive trebuie să le ținem în frigider, pentru

a evita bacteriile pe care acestea le transportă.

Mai sunt și alte variante prin care musculițele bețive pot fi atrase în locuințe, umezeala este un alt factor ce atrage drosofilele, dar și farfuriile murdare lăsate în chiuvetă sau gunoiul menajer ce nu este aruncat de câte ori este nevoie.

Citește și: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți

Citește și: Care sunt plantele care alungă țânțarii. Vara este bine să le ai pe lângă tine

Cum poți scăpa de aceste musculițe, uneori enervante

Pentru a scăpa de musculițele enervante ce vin în casă există câteva alternative.

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a scăpa de musculițele bețive este o capcană pe care o puteți face cu ajutorul oțetului de mere. Oțetul se pune într-un bol sau pahar, în funcție de numărul de musculițe pe care îl aveți în locuință, după care se acoperă cu ajutorul unei folii alimentare, în care faceți niște găuri. Musculițele vor fi atrase de mirosul puternic al oțetului de mere și vor intra în recipient, fără a mai putea ieși.

Oțetul de mere din primul mod de eliminare al musculițelor bețive poate fi înlocuit cu vinul roșu sau orice altă băutură alcoolică.

Ce sunt, de fapt, musculițele bețive și ce poți să faci pentru a scăpa de ele

O altă variantă foarte bună care vă poate ajuta să scăpați de musculițele enervante este să folosiți 3 ingrediente pe care sigur le aveți în casă. Laptele, zahărul și piperul se amestecă într-o cratiță pe care o puneți la fiert, după ce zahărul se va topi, se mai lasă la fiert încă 10 minute. După care singurul lucru pe care îl mai aveți de făcut este să așezați preparatul în recipiente ce vor fi distribuite acolo unde este nevoie.

Citește și: Cum poți scăpa de furnici, dacă acestea au ajuns în interiorul casei

Sursa: cumsa.ro

 


A venit momentul ca Robert să o confrunte pe Mihaela, care a avut cameră roșie cu Laurențiu. Este Robert gelos pe Laurențiu?