Ce se întâmplă în Egipt după moartea celor două femei ucise de rechini

,
atac rechini

Ce se întâmplă cu plajele din Egipt

Plajele din Egipt încep să se redeschidă treptat, iar autorităţile au sfaturi pentru truişti după ce o româncă și o austriacă au fost ucise.

Autoritățile egiptene au transmis că iau măsuri pentru a proteja turiștii de pe coasta Mării Roșii, în urma atacurilor de rechini care au ucis o turistă româncă și o femeie din Austria lângă Sahl Hasheesh, un golf faimos la sud de orașul stațiune Hurghada.

Oficialii au luat o serie de măsuri pentru a proteja turiștii din oraș, inclusiv distribuirea de îndrumări scrise despre lucrurile pe care înotătorii și scafandrii nu ar trebui să le facă în timp ce se află în mare, pentru a evita provocarea atacurilor rechinilor.

Aceștia îi sfătuiesc pe turiști să se abțină de la aruncarea cu mâncare sau să poarte parfumuri în timp ce înoată, a declarat un oficial al orașului pentru Middle East Eye, sub protecția anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească cu presa.

Măsurile au inclus și închiderea timp de trei zile a plajei unde au avut loc atacurile menționate anterior. Ministerul Mediului a format, între timp, o comisie care să investigheze incidentele.

Comitetul, a spus ministerul, va face un studiu științific al circumstanțelor celor două atacuri.

Citeste si: De ce au atacat, de fapt, rechinii în Egipt. Explicația biologiilor marini

Două femei, ucise de rechini în Egipt

Două femei au fost ucise de   rechini lângă plajele   Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

Cele două atacuri ale rechinilor au avut loc în decursul aceleași zile, la o diferență de câteva ore.

Trupul româncei  în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după atacul în care a murit o austriacă de 68 de ani.

Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh.

Un turist a fost cel care a surprins cu ajutorul telefonului mobil, momentele de panică care au avut loc pe plajă în momentul în care femeia de origine austriacă a fost adusă la țărm cu o barcă pneumatică.

După ce a fost mușcată de rechin, femeia și-a pierdut un braț și un picior. Ulterior, austriaca în vârstă de 68 de ani, a suferit un infarct și a murit în ambulanță, în timp ce era transportată către spitalul Nil din Hurghada.

Cea de a doua femeie, românca în vârsta de 40 de ani, a fost găsită fără suflare la doar câteva ore de la moartea austriecei.

Citeste si: Câte persoane au fost atacate de rechini în Marea Roșie. Românca Roxana Donisan și turista din Austria nu sunt singurele sfâșiate de rechinul Mako în stațiunile egiptene

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Imaginile morții Roxanei Donisan au fost surprinse de un turist. Ce spun părinții femeii: „S-a dus la moarte”

Kievul rezistă bombardamentelor ruse: Alimentarea cu apă, căldură, internet şi comunicaţiile, aproape complet restabilite

Imaginile morții Roxanei Donisan au fost surprinse de un turist. Ce spun părinții femeii: „S-a dus la moarte”

De ce au atacat, de fapt, rechinii în Egipt. Explicația biologiilor marini

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies