Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți. Nicușor Dan, anunț despre tăierea bonurilor: "A fost o eroare umană"

,
Nicușor Dan
Nicușor Dan, anunț despre tăierea bonurilor: [Sursa foto: Facebook Nicușor Dan]

Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți.


In articol:

Astăzi, 13 septembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că exclude varianta unei sistări a stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau a voucherelor materna și spune că anunţul de pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială reprezintă o eroare umană. 

bebelus
Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: REACȚIA Primarului Nicușor Dan după ce un tânăr a fost mușcat de șobolan în București: "Nu putem să-i controlăm în totalitate"

Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare 

Direcția Generală de Asistență a Muncipiului București (DGAS) a anunțat că taie stimulentul pentru nou născuți, persoane cu dizabilități sau voucherele materna. Însă, primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că acest anunț nu este unul corect, iar banii nu vor fi tăiați.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar.

Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”, a reacționat Nicușor Dan în urma anunțului.

Citeste si: REACTIA Primarului Nicusor Dan dupa ce s-a zvonit ca Bucurestiul risca sa ramana fara apa calda si caldura, din cauza scandului urias dintre ELCEN si Termoenergetica!

Mai mult, primarul Capitalei a reafirmat și pe pagina personală de Facebook că, se vor plăti în continuare ajutoarele financiare, iar bucureștenii eligibili sunt așteptați să depună dosarele.

"Reafirm că Primăria Capitalei va plăti în continuare stimulentele pentru nou-născuți, voucherele Materna pentru mame, indemnizațiile pentru copiii și adulții cu dizabilități, ajutorul social pentru familii monoparentale și sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar al copiilor.

Nu oprim deci niciun fel de plăți și nu oprim nici primirea de noi dosare. Orice bucureștean eligibil pentru astfel de plăți sociale poate face cerere și va deveni astfel beneficiar în baza reglementărilor actuale.

Avem buget, avem un angajament clar și continuăm să-i sprijinim pe cei care au nevoie de ajutor.", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Anunțul transmis inițial despre ajutoarele financiare 

Informațiile transmise pe site-ul DGAS arată că primarul Nicușor Dan a luat decizia de a renunța la voucher-ul matern, din lipsă de bani la bugetul primăriei Capitalei.

Citeste si: ESTE OFICIAL! Începând de azi, 13 septembrie 2021, Nicușor Dan taie ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți

„Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, este scris pe site-ul DGAS.

Amintim că stimulentul are o valoare de 2.500 de lei în Capitală.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, vrea ca amenzile date pentru necompletarea formularului de intrare în ţară (PLF) să fie anulate, iar banii deja plătiţi să fie returnați

Klaus Iohannis a semnat: un uriaș de procurori și judecători părăsesc sistemul

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Ce i-a spus Adela soțului ei în mesajul de adio. Polițista care s-a sinucis în gara din Strehaia și-a închis imediat telefonul

Când scăpăm de pandemie şi de restricţii. Anunțul lui Adrian Marinescu: "Va fi ultima strigare"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies