Bugetul PMB a fost respins! Nicușor Dan i-a somat pe cei de la USR-PLUS să vină cu o variantă. Primarul Capitalei a răbufnit

,
Bugetul Capitalei a fost repins
Bugetul Bucurestiului a fost respins[Sursa foto: Facebook]

Proiectul pentru bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, de consilerii generali. O parte dintre consilierii USR-PLUS au votat împotriva ori s-au abținut de la vot.


In articol:

După o dezbatere de două ore, consilierii generali au respins proiectul pentru bugetul Primăriei Municipiului București propus de Nicușor Dan. Astfel, Primarul Capitalei le-a cerut celor de la USR-PLUS să vină cu o propunere.

Bugetul Capitalei a fost respins 

Proiectul de buget al Capitalei a fost respins cu 17 voturi pentru, 22 de voturi împotrivă și 14 abțineri. Consilierii generali au respins pe rând toate amendamentele PSD și USR-PLUS, dar și o parte din amendamentele propuse de Nicușor Dan la proiectul de buget.

Bugetul Capitalei a fost repins
Bugetul a fost respins cu 17 voturi[Sursa foto: Facebook]

Încă de la începutul ședinței, unul dintre consilierii USR-PLUS a cerut retragerea după ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri, însă Nicușor Dan nu a fost de acord cu propunerea lui. Acesta s-a declarat uimit de toate cele întâmplate și a spus că a fost suficient timp de discuții și dezbateri pe forma proiectului.

Citeste si: Noi avarii la reteaua de apa calda si caldura in Bucuresti! Iata care sunt cele mai afectate sectoare ale capitalei!

Nu toți consilierii au respins votul

Încă de ieri, șapte dintre consilerii USR-PLUS din totalul de 17, în frunte cu viceprimarul Horia Tomescu, i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi pentru că acesta nu este „realist” și nu a

fost corect fundamentat.

Votul pentru bugetul Bucureștiului a creat tensiuni nu doar între Nicușor Dan și USR-PLUS, ci și în interiorul partidului pentru că nu toți au boicotat votul.

Bugetul Capitalei a fost repins
Nicusor Dan asteapta propuneri de la USR PLUS[Sursa foto: Facebook]

Ana Ciceală a declarat înainte de ședință că acest proiect pentru buget îndeplinește condițiile stabilite de alianță și că nu știe nimic de demersul colegilor ei de a nu susține proiectul.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, se declară nemulțumit de decizia luată de consilerii din USR-PLUS de a respinge proiectul de buget, astfel riscă întârzieri în cazul investițiilor și al plății datoriilor.

”Azi, în şedinţa Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2021 nu a obţinut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine”, a scris edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Consilierii trebuie să discute acum și să dea o nouă formă a proiectului de buget.

Noul proiect va fi supus votului într-o ședință următoare. Fără un buget stabilit, Primăria Capitalei nu poate face investiții și nu poate accesa nici bani de la bugetul național.

Citeste si: Nicuşor Dan: "O să avem iarna viitoare o centrală provizorie. Avariile la termoficare o să fie doar punctuale"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nicuşor Dan: "O să avem iarna viitoare o centrală provizorie. Avariile la termoficare o să fie doar punctuale"

'Spălaţi fructele şi legumele. Circulă un virus periculos!' - avertismentul unui medic

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă subalternii lui

Nicușor Dan, anunț important pentru bucureșteni: „O să fie o discuţie în Comitetul municipal...” Ce se întâmplă cu restricțiile în Capitală?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies