Nicuşor Dan: "O să avem iarna viitoare o centrală provizorie. Avariile la termoficare o să fie doar punctuale"

,
Nicușor Dan, primarul Capitalei
Nicușor Dan, primarul Capitalei

În această iarnă, mii de bucureşteni au îndurat frigul şi au fost nevoiţi să folosească mijloace de încălzire suplimentară.


In articol:

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, miercuri, la Digi24, ca anul viitor va exista o centrala provizorie la Titan, iar asta va face ca avariile la termoficare sa fie doar unele punctuale, cu mult reduse fața de cele din iarna aceasta.

Conducte și valve din rețeaua de termoficare a Bucureștiului.
Conducte și valve din rețeaua de termoficare a Bucureștiului.[Sursa foto: Agerpres]

Citeste si: Ce salariu are Nicușor Dan și cât câștigă subalternii lui

Centrală provizorie pentru avariile de la rețeaua de termoficare

Mii de bucureșteni au rămas fără căldură şi apă caldă în această iarnă, după ce sute de blocuri au fost deconectate de la termoficare din cauza mai multor avarii la rețea. 

"În iarna asta am avut două tipuri de probleme, fie au fost avarii pe conducte, fie au fost avarii la CET(...). Iarna viitoare o să fie mult mai bine, pentru că o să avem o centrală. Avem o mare problemă pe est, pentru că e circuitul foarte mare, o să avem o centrală provizorie la Titan, unde s-a desfiinţat acum mai mulţi ani centrala şi iarna viitoare o să stăm mult mai bine decât iarna asta. Cu acea centrală, avariile o să fie punctuale", a spus Nicuşor Dan la Digi24.

Citeste si: Restricțiile vor fi ridicate în București, de luni! Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan a explicat că sunt două direcţii pe care se va merge pentru rezolvarea problemelor majore privind termoficarea din Capitală. Pe de o parte, sunt lucrări de reparaţii care au început, pe 15 kilometri, în februarie, iar pentru alţi 40 de kilometri de conducte va avea loc o licitaţie.

Pe de altă parte, a spus edilul, sunt bani europeni care trebuie atraşi pentru lucrări în termoficare.

"În momentul de faţă avem un call center în primărie, unde oamenii se plâng când există avarii. În ultimele săptămâni lucrurile au fost mult mai bune. Există undeva la 5% unde livrarea este sub parametri, în sensul în care sunt la cap de linie şi nu ajunge presiunea ca să dea căldură în parametri" , a mai afirmat primarul general al Capitalei.

Birou unic pentru autorizaţii de construire

"Ceea ce nu a făcut autoritatea publică din Bucureşti- şi zic că un termen realist până la care putem să facem asta este sfârşitul acestui an- este să constituie, aşa cum o obligă Legea 50 a lucrărilor de construcţii- să facă acel birou unic în care orice solicitant de certificat de urbanism şi mai ales de autorizaţie de construire să vină o singură dată, urmând ca primăria să fie cea care să se ocupe de relaţia cu ceilalţi avizatori, astfel încât să nu mai avem oameni şi specialişti care cu

asta se ocupă, să meargă cu o hârtie în mână de la o instituţie la alta. Dar, dată fiind funcţionarea administraţiei, eu cred că sfârşitul acestui an este un termen realist pentru implementarea unui astfel de birou unic, astfel încât să reuşim să dăm autorizaţiile în 30 de zile", a declarat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Numeroși angajați de la stat vor fi DAȚI AFARĂ! Ministrul Economiei a făcut anunțul!

FOTO-VIDEO | A murit cea mai bătrână girafă din Europa: avea dureri articulare foarte mari

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Nicuşor Dan a făcut anunţul! Vor începe procedurile pentru înlocuirea reţelei de termoficare. "Avem nevoie de toate firmele serioase"

Iarnă de coșmar în Bucureștiul anilor 2020! Lipsa apei calde, o problemă spinoasă, duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies