Ce se întâmplă cu ora de iarnă din 2021? Iată ultimele informații

,
Ora de iarnă

Ce se întâmplă cu ora de iarnă din 2021? Iată ultimele informații

[Sursa foto: PixaBay]

Mai sunt câteva zile până trecem la ora de iarnă. Așadar, vom avea parte de mai mult somn, dar și de agitație din cauza schimbării fusului orar


In articol:

Pentru unii oameni, schimbarea la ora de iarnă își pune amprenta asupra programului lor când vine vorba despre schimbarea fusului orar. Pentru alți oameni, ora de iarnă nu reprezintă nimic și nu sunt afectați deloc.

Anul acesta, ora de iarnă se va seta în noaptea dintre 30- 31 octombrie, astfel ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Medicii recomandă să încercăm să ne culcăm mai devreme. Ar fi bine să ne formăm o rutină, să citim o carte, să facem un duș fierbinte sau să ascultăm muzica preferată înainte de somn. Când se schimbă ora, e bine să nu consumăm cafea și ciocolată în acea seară.

Care este povestea orei de iarnă și a orei de vară. De ce respectăm obiceiurile

În România, revenim la ora de vară în ultima duminică din martie, astfel ora 03:00 devine 04:00. Ora de iarnă se setează în ultima duminică din octombrie, astfel ora 04:00 devine 03:00.

Ora de iarnă

De ce au apărut ora de iarnă și ora de vară

[Sursa foto: PixaBay]

„În fiecare dimineață, de îndată ce răsare soarele, toate clopotele din fiecare biserică să fie puse să sune; iar dacă acest lucru nu este suficient, să se tragă cu tunul pe fiecare stradă pentru a-i trezi pe leneși în mod eficient… Obligați un om să se trezească la patru

dimineața, și este probabil că se va culca de bunăvoie la opt seara″, spunea Benjamin Franklin, despre ora de vară.

Citeste si: Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult cu o oră

„Toată lumea apreciază serile lungi și luminoase. Toată lumea deplânge micșorarea lor pe măsură ce zilele devin mai scurte; și aproape toată lumea a exprimat regretul că lumina aproape clară și strălucitoare a unei dimineți timpurii în timpul lunilor de primăvară și de vară este atât de rar văzută sau folosită…

Faptul

că până la 210 ore de lumină naturală sunt irosite în fiecare an, din toate punctele de vedere, este un defect al civilizației noastre. Anglia să recunoască și să remedieze acest lucru.″, spunea William Willet, primul susținător al orei de vară, a cărui idee a apărut în 1907.

Ora de vară în zilele noastre

În 1986, Congresul SUA a introdus un proiect de lege pentru mărirea perioadei în care se respectă ora de vară, ceasurile schimbându-se în prima duminică din aprilie.

Schiimbarea fusului orar se făcea în dorința economisirii petrolului utilizt pentru electricitate. În 2005, statul Indiana a devenit cel de-al 48-lea stat care a ținut cont de ora de vară.

Citeste si: Se schimbă ora! România va trece la ora de iarnă

Unii fermieri sunt de părere că ora de vară este înșelătoare și nu aduce beneficii de economisire a timpului sau a luminii naturale.

„Este un artificiu care schimbă relația dintre ora Soarelui și ora ceasului, dar nu economisește nici timp, nici lumină naturală″, spunea Katherine Dutro, purtătoare de cuvânt al Biroului Agricol din Indiana.

„Puii nu se adaptează la ceasul schimbat decât după câteva săptămâni, așa că prima săptămână din aprilie și ultima săptămână din octombrie sunt foarte frustrante pentru noi″, spunea un producător canadian de păsări de curte.

Din luna martie a anului acesta, 32 de state americane au venit cu proiecte de lege pentru a elimina schimbarea la ora de vară și ora de iarnp. Legislația ar deveni valabilă doar dacă legea federală se modifică.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Se schimbă ora! România va trece la ora de vară. Ceasurile vor trebui date cu o oră înainte

AUR s-a dezlănțuit la adresa Comisiei Europene pentru documentul privind Crăciunul: 'Doar nişte minţi bolnave puteau să conceapă aşa ceva'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult cu o oră

Se schimbă ora! România va trece la ora de iarnă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies