Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai mult cu o oră

,
se schimbă ora

Când se schimbă ora în România?

[Sursa foto: PixaBay]

Ora de iarnă se va schimba în câteva zile. Față de anul trecut, momentul s-a decalat cu o săptămână. Când se schimbă ora în România?


In articol:

Mai sunt câteva zile și vom fi nevoiți să revenim la ora de iarnă. Când vom da ceasul înapoi cu o oră, vom putea dormi mai mult. Când se schimbă ora în România?  

se schimbă ora

Ora de iarnă se va schimba în câteva zile.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara care a intrat sâmbătă în anul 2014. Are propriul calendar, iar un an are 13 luni

Când se schimbă ora în România?

În 2020, ora de iarnă s-a schimbat pe data de 24 spre 25 octombrie, însă în 2021, pentru că momentul s-a decalat cu o săptămână, trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2021. 

Așadar, weekendul de 30-31 octombrie este cel în care se va da ora în România și cel în care românii vor dormi mai mult. Ziua de 31 octombrie va fi într-o duminică și va fi cea mai lungă din an și va avea 25 de ore.

Ora 04:00 de duminică noaptea, 31 octombrie, va deveni ora 03:00. Ora de iarnă din 2021 se face după echinocțiul de toamnă. În acest interval, Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică. Așa apare echinocțiul de toamnă.

Reacții adverse la trecerea la ora de iarnă

Chiar dacă dormim mai mult, specialiștii susțin că există reacții adverse la trecerea la ora de iarnă. Specialiștii spun că unele persoane se simt rău în aceste zile, iar obișnuința poate să dureze chiar și două săptămâni. În acea perioadă putem să avem o stare mai proastă și chiar lipsă de chef de viață.

Mai mult, specialiștii ne sfătuiesc ca în acel weekend să ne culcăm mai devreme și să ne trezim la aceeași oră.

Doar așa putem păstra sincronizarea ceasului biologic al corpului nostru.

Citeste si: Echinocțiul de toamnă 2021. Tradiții și superstiții de Echinocțiul de toamnă! Ce să faci și să NU faci în această zi!

Totodată, specialiștii recomandă să evităm să bem cafea și să mâncăm mâncăruri grele care ar putea să ne provoace indigestie și disconfort.

Anul 2021 ar trebui să fie, teoretic, ultimul în care țările din Europa trec la ora de iarna. Oficialii Comisiei Europene (CE) au decis ca fiecare țară din UE să renunţe, dacă vrea, la schimbarea orei.

În acest context, alegerea schimbării orei de iarnă și de vară rămâne la latitudinea fiecărei țări. Comisia Europeană a oferit statelor membre posibilitatea de a decide singure ce schimbări ale orei le ajută.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Calendar creștin ortodox duminică, 29 mai 2022: Rugăciunea pentru iertarea păcatelor către Sfânta Muceniță prăznuită duminică de Biserica Ortodoxă

Nicolae Ciucă: 'Sunt milioane de români în afara ţării. Avem români capabili şi talentaţi, atât în ţară, cât şi răspândiţi în întreaga lume'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se întâmplă cu fondurile de pensii? Lovitură totală pentru români

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies