Țara care a intrat sâmbătă în anul 2014. Are propriul calendar, iar un an are 13 luni

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 02 aug 2022, 00:20
Țara care are propriul calendar.
Sursa: PixaBay

O țară din Africa are propriul calendar și a sărbătorit sâmbătă intrarea în anul 2014. În statul respectiv, un an are 13 luni.

Mai sunt câteva luni și intrăm în anul 2022, însă puțină lume știe că există o țară care abia a intrat în anul 2014. Este vorba despre Etiopia, care are propriul calendar, iar sâmbătă, 11 septembrie 2021, etiopienii au sărbătorit trecerea în noul an, adică 2014.

Citeste si: Boala care afectează milioane de oameni! Numărul cazurilor este în creștere

Etiopia a intrat în anul 2014

Etiopia este o țară din Africa, iar recent a sărbătorit intrarea în anul 2014. Țara africană are propriul calendar, care este cu șapte ani și opt luni în urma calendarului gregorian, iar acest decalaj pleacă de la modul în care a fost calculat anul nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

În anul 500 după Hristos, Biserica Catolică a modificat anul după noi calcule, însă Biserica Ortodoxă Etiopiană n-a făcut acest lucru.

De aceea, noul an etiopian este pe 11 septembrie sau 12 septembrie în ani bisecți.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așadar, în Etiopia un an are 13 luni: 12 luni a câte 30 de zile, și a 13-a lună de cinci zile.

Citeste si: Un virus letal a fost descoperit pentru prima dată în vestul Africii. O persoană infectată a murit

Mai mult, etiopienii calculează și timpul în mod diferit față de restul lumii. Prin urmare, ziua de 24 de ore este împărțită în 12 bucăți a câte 12 ore, începând cu ora 6 dimineața. Dacă la noi mijlocul zilei și mijlocul nopții este la ora 12, la etiopieni, mijlocul zilei și al nopții este la ora 6, potrivit Fresh24.ro.

Curiozități despre Etiopia

Un lucru foarte important de reținut este că Etiopia este una dintre cele mai vechi națiuni de pe glob, acesta datând din 980 înainte de Hristos. Numele țării vine din limba geacă (aitho+ ops) și se traduce „fețe arse”. Așadar, vechii greci făceau referire la culoarea foarte închisă a pielii etiopienilor.

Pe teritoriul Etiopiei se vorbesc peste 80 de limbi și dialecte, în timp ce limba oficială este amharica.

Etiopia este al cincilea producător de cafea din lume și cel mai mare din Africa.

Citeste si: Ebru Sahin, schimbare radicala de look pentru noul proiect profesional! Iata in ce tara exotica a inceput sa filmeze frumoasa actrita si cum a fost surprinsa!

Mai mult, Etiopia se mai remarcă prin câteva particularități: este singura țară africană care n-a fost niciodată colonizată și  păstrează Chivotul Legământului (cufărul auriu din lemn despre care se spune în Vechiul Testament că ar găzdui tabletele de piatră cu Cele 10 porunci), a găzduit primii mulsulmani în afara Arabiei

Saudite, iar adepții mișcării rastafariene îl idolatrizează pe fostul lider etiopian Ras Tafari (Șeful Tafari), devenit împăratul Haile Selassie I în 1930, potivit Digi24.

 

Taguri: