Ce scuză a găsit un român pentru lipsa declarației pe propria răspundere? Polițiștilor nu le-a venit să creadă când au auzit explicația: „Pe cuvânt că intram în casă, dar...”

,
echipaj de politie control
Polițiștii verifică dacă românii au asupra lor o declarație pe propria răspundere[Sursa foto: Facebook]

Potrivit noilor restricții intrate în vigoare pe 9 noiembrie 2020 este interzisă deplasarea în afara locuinței, în intervalul 23:00-5:00. Ce scuze au găsit românii care au fost prinși fără declarația pe propria răspundere?


In articol:

Autoritățile le-au atras atenția celor care vor să iasă din casă între orele 23:00-5:00 că pot face acest lucru doar dacă au un motiv foarte bine întemeiat, situație în care este necesar să aibă asupra lor fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator.

Ce le-a spus un român polițiștilor atunci când a fost prins pe stradă fără declarația pe propria răspundere?

Motivele pentru care românii pot ieși din casă în intervalul 23:00-5:00  au fost anunțate de reprezentații autorităților înainte ca restricțiile să intre în vigoare. Iată excepțiile:  „interes profesional, asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, achiziționarea de medicamente, îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei, deces al unui membru al familiei.”, au precizat autoritățile.

Citeste si: De ce nu putem circula pe timp de noapte fără declarație pe propria răspundere? Ce spune Raed Arafat: ”Logica ei este țintită”

Cu toate acestea, au existat și români care au decis să ignore regulile, iar când au fost opriți de echipajele de poliție, aceștia au găsit totul felul de scuze.

Un român le-a explicat oamenilor legii că ar fi trebuit să intre la timp în casă, dar mai avea de parcurs 500 de pași pentru a primi un premiu din partea telefonului, acesta fiind motivul pentru care nu are o declarație la el. 

control politie declaratie pe propria raspundere
Poliția Română îi controlează pe cei care părăsesc domiciliul între orele 23-5[Sursa foto: Facebook]

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au postat pe facebook un mesaj în care au cuprins cele mai amuzante 10 scuze folosite de români din momentul în care au intrat în vigoare restricțiile și până în prezent.

1.- Nu am televizor acasă. Merg la prietena mea.

- Și domnul din partea dreaptă?

- El are televizor, dar e stricat! Scrie și în declarație.

2. Am avut declarația în mână, dar n-am fost atent o secundă și am pierdut-o.

3. În declarație scrie să o completez când ies din casă.

Eu de duminică nu am ajuns acasă.

4. Mă credeți că scriu urât?

5. Vreau să văd ordinul de serviciu și vă arăt și eu declarația.

6. Nu vă mint, dom`ne, recunosc... m-a dat afară din casă. Ce era să fac?

7. Eu chiar vă căutam să vă spun că nu e corect de la ora 23.00.

Măcar până la 12 noaptea să avem voie.

8. Pe cuvânt că intram în casă, dar mai am exact 500 de pași și mă premiază telefonul.

9. Merg la farmacie să-mi iau un medicament.

- Vă simțiți rău?

- Nu, nu, dar ziceam să am în casă.

10. Am vrut să verific dacă vă faceți treaba! Felicitări, domnilor!”, acestea sunt cele mai amuzante scuze găsite de românii care au fost prinși pe stradă fără să aibă asupra lor declarația de propria răspundere, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si: Cum completezi declarația pe propria răspundere pe telefon? Uite ce trebuie să faci ca aceasta să fie valabilă

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantina totală, singura soluție pentru a preveni apariția cazurilor noi de coronavirus? Iată ce spun specialiștii: „Sărbători liniştite vom putea avea numai cu...”

Adrian Năstase profețește o hemoragie în PNL

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Circulație interzisă în weekend pentru a limita răspândirea coronavirusului. Unde se aplică măsura?

Raed Arafat a făcut anunțul de care se temeau românii. Ce se va întâmpla de Crăciun și Revelion?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies