Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu studenții nevaccinați? Ministrul Educației, anunț despre desfășurarea cursurilor și acordarea locurilor de cazare în cămine

,
Ministrul Educaţiei, precizări despre studenții care nu se vaccinează anti-Covid-19
Ministrul Educaţiei, precizări despre studenții care nu se vaccinează anti-Covid-19[Sursa foto: unsplash]

Vaccinarea este susținută de toți reprezentanții autorităților, inclusiv de ministrul Educației. Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu referitor la studenții nevaccinați?

Pentru ca majoritatea restricțiilor să fie ridicate, autoritățile au anunțat că este nevoie ca tot mai mulți români să se vaccineze anti-Covid-19. O parte din școlile din România deja au fost redeschise, având în vedere că rata de infectare cu coronavirus a scăzut, iar acum, Ministerul Educației este în căutarea celor mai bune soluții pentru ca din toamnă să se desfășoare cursurile astfel încât să nu existe riscul de infectare cu COVID-19. 

Cum ar putea participa la ore studenții nevaccinați? Ministrul Educației a făcut anunțul

Având în vedere că vaccinarea anti-Covid-19 nu este obligatorie, universitățile din România se gândesc cum să organizeze cursurile astfel încât să nu pună în pericol sănătatea studenților. Astfel, este luată în calcul inclusiv ideea ca studenții să poarte combinezoane atunci când merg fizic la cursuri practice sau la orele de laborator.

Citeste si: Anunț important pentru toți elevii! Ministrul Educației a dezvăluit cum vor veni copiii la școală din 5 mai: ”Pierderile sunt foarte mari, orice măsuri de recuperare sunt binevenite”

În ceea ce privește acordarea locurilor în căminele studențești, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că ar putea fi vorba despre prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare, aceasta ținând să sublinieze că nu va fi o formă de discriminare și că întotdeauna au existat criterii prin care s-a făcut departajarea.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinati în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă. O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare. Nu-și propune nimeni să oblige pe cineva, însă aceste criterii cred că ar putea să fie luate în considerare. Cu siguranță pot apărea astfel de discuții, însă răspunsul este foarte clar – dintotdeauna a existat o discriminare care nu a trecut de limitele legii atunci când o universitate are 1.000 de locuri de cazare și 5.000 de studenți. Discriminarea e simplă: 1.000 sunt cazați, 4.000 nu sunt cazați.”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a: „Ministerul Educației a...” Ce urmează după Paște?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul momentului! Ce se întâmplă cu restricțiile din România, de la 1 iunie?

'Linia roșie' între SUA și Rusia rămâne închisă: 'Nu vedem nici cea mai mică dorinţă' (vice-ministru rus de externe)

Anunțul momentului! Ce se întâmplă cu restricțiile din România, de la 1 iunie?

Ce facilitati li se vor oferi romanilor care accepta sa se vaccineze? Iata ce masuri ar putea fi luate pentru incurajarea campaniei de imunizare impotriva coronavirusului!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies