Ce s-a întâmplat după audierea Flaviei Groșan? Decizia autorităților în cazul medicului care spune că a vindecat mai multe persoane de COVID-19

,
Flavia Groșan, medicul care susține că a tratat mai mulți pacienți infectați cu COVID-19
Flavia Groșan, medicul care susține că a tratat mai mulți pacienți infectați cu COVID-19[Sursa foto: Facebook]

Flavia Groșan, medicul care folosește propria schemă de tratament pentru bolnavii infectați cu COVID-19, a fost audiată de Colegiul Medicilor Bihor. Ce decizie a fost luată în cazul ei?


In articol:

Declarațiile făcute de medicul Flavia Groșan referitoare la tratarea pacienților bolnavi de coronavirus au provocat reacții aprinse în mediul online, motiv pentru care a fost chemată la o discuție de către președinta Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiș. Ce au anunțat autoritățile ulterior?

Decizia luată de Colegiul Medicilor Bihor în cazul Flaviei Groșan 

Flavia Groșan a venit în atenția publicului cu o schemă de tratament pe care o aplică în rândul pacienților infectați cu COVID-19 și care se pare că ar da cele mai bune rezultate, având în același timp costuri reduse. După dezvăluirile făcute de medic, aceasta a fost audiată, iar președinta Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiș, a anunțat că s-a luat decizia ca Flavia Groșan să nu fie sancționată, Comisia de Etică fiind de părere că schema de tratament promovată de medicul Flavia Groșan își are rolul ei.

„Acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital. Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis.

Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport.”, a precizat președinta Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiș, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

Medicul Flavia Groșan susține că tratamentul pe care bolnavii de COVID-19

îl primesc în spitale nu este cel adecvat și că, în anumite situații, chiar poate să ducă la agravarea stării acestora de sănătate. În plus, medicul este de părere că oxigenul în cantități mari chiar poate provoca edeme cerebrale. Specialiștii au contrazis afirmațiile făcute de medicul Flavia Groșan, astfel că în spațiul public au apărut o mulțime de reacții pe marginea acestui subiect.

Medicul Flavia Groșan consideră că pacienții infectați cu COVID-19 cu saturație de 80% pot să se trateze acasă
Medicul Flavia Groșan consideră că pacienții infectați cu COVID-19 cu saturație de 80% pot să se trateze acasă[Sursa foto: unsplash]

Medicul a precizat că foarte multe persoane care s-au infectat cu COVID-19 au reușit să se vindece urmând schema de tratament propusă de ea.

„Nu o mie, eu am mii, pentru că într-o casă sunt 3-4 pacienți COVID și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii, mii și mii de pacienți care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital da, știu trei cazuri care au ajuns în spital, că nu sunt perfectă nici eu, poate sunt mai mulți, nu știu. În general feedback-ul e foarte bun de la pacienții mei.”

, a spus Flavia Groșan.

Citeste si: Bilanț coronavirus 23 martie: Noi statistici alarmante! Bilanțul deceselor crește, iar la ATI e un nou record negativ!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ultima oră! Rata de incidență în București a ajuns la 6,22 la mie. Intră sau nu Capitala în carantină?

Johnson & Johnson crede că și alte vaccinuri provoacă cheaguri de sânge

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră: „Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă...” Ce măsuri ar putea fi adoptate?

Fondatorul BioNTech, noi dezvăluiri despre pandemia de coronavirus: „Până la sfârșitul verii...” Ce urmează în Europa?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies