Care este secretul tratamentului controversat al medicului Flavia Groşan, pentru vindecarea pacienţilor cu COVID-19

,
flavia grosan covid
Schema de tratament anti-COVID a medicului Flavia Grosan a lansat controverse

Medicul pneumolog Flavia Groșan a făcut dezvăluiri cu privire la tratamentul său minune anti-COVID, care este contestat masiv de alți medici.


In articol:

În cadrul unei emisiuni televizate, medicul Flavia Groşan a dezvăluit secretul ratei crescute de vindecare a pacienților săi,  infectați cu COVID.

Medicul pneumolog din Oradea a adus în discuție și influența mentorului ei, căruia îi dedică realizările obținute pe parcursul carierei.

Care este secretul tratamentului minune propus de Flavia Groşan  

Flavia Groşan a împărţit țara în două, după ce schema ei de tratament pentru a vindeca pacienții infectați cu COVID a fost contestată de mai mulți medici din România. Ea a vorbit la  Antena 3  despre audierea sa la Colegiul Medicilor, dar şi despre secretul ratei de vindecare a pacienților săi.

”Acel secret este munca. Am învățat atât cât, altfel să spun, o să fie cineva mai bun ca mine când va învăța mai mult decât am învățat eu în primii ani, imediat după ce am terminat facultatea, atunci va fi. Este o muncă imensă.

Au fost ani întregi în care eu am concurat, m-am prezentat la toate concursurile care apăreau, că le-am luat, că nu le-am luat, eu m-am dus acolo. Asta a presupus un efort intelectual ieșit din comun. Ani în șir în care eu învățam 10, 15, 20 de ore pe zi. Practic, acolo este temelia, acolo este fundația a ceea ce sunt eu acum. Am avut norocul unui mentor extraordinar, profesorul Babeș Aurel.
Am fost stagiara lui și rezidenta lui în stagiile mele de pneumologie. Nu îmi spunea nimic, dar atât îmi spunea:” Ce prostii vorbești, Flavia?”. Eu încercam să îi prezint cazul, el deschidea EKG-ul. „Flavia, ce prostii vorbești!”. Mă duceam acasă, plângeam, mă apucam să învăț. A doua zi trebuia să îi dau un răspuns corect. Extraordinar. Îi și moștenesc din gesturi. Primul mentor cu care am stat și mulți ani.
Patru ani. Am avut șansa acestui om”, a spus Flavia Groșan, potrivit romaniatv.net. 

Citeste si: Tragedie fara margini intr-o familie din Bistrita-Nasaud! O fetita de noua ani murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus! Ce au descoperit medicii legisti

Flavia Groșan, chemată să dea răspunedre în fața Colegiului Medicilor 

Mai mulți medici criticând-o pe Flavia Groșan, fapt ce a dus la convocarea ei de către Colegiul Medicilor din România pentru a discuta încălcarea normelor dentologice.

Schema de tratament pe care ea a publicat-o a stârnit controverse în rândul personalului medical din România, potrivit g4media

”Am aflat și eu din media despre acest studiu al doamnei Groșan, 1.000 de pacienţi este o cifră impresionantă domnia sa tratând pacienți cu COVID cu diferite stadii. Nu avem informații despre criterii de includere. Probabil, marea majoritate erau forme asimptomatice sau simptomatice pentru că dânsa recomandă, la un moment dat, plimbarea care este foarte bună și cu care suntem de acord cu toții. Mobilizarea precoce a pacientului este foarte importantă, dar un pacient cu COVID nu poate să fie mobilizat decât dacă este în stare bună. (…) Dânsa nu este judecată de Colegiul Medicilor. A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol, pentru că din punct de vedere profesional nu știu dacă cineva îi poate reproșa ceva, ci este vorba de o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public anumite mijloace de tratament recunoscute de comunitatea științifică medicală (…)”, a declarat Dorinel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, conform Antena3.

”N-am ştiut ce mi se întâmplă. Am fost surprinsă, poate nu atât de surprinsă de dragostea, de simpatia oamenilor din jurul meu, pentru că eu ştiam că sunt acolo, lângă ei, dar o imensitate  de lume care să mă urmărească, să mă încurajeze, eu nu am crezut că sunt capabilă să trec atâta energie pozitivă către mine şi eu către ei. Practic, e momentul cel mai emoţionat al zilei de astăzi. A fost grupul de susţinători pe care l-am văzut în faţa Colegiului Medicilor. Eu am intrat în sala de şedinţă în lacrimi, după care totul a  decurs normal. A fost o întâlnire absolut amicală cu prieteni, colegi de ai mei, cu o parte din ei mă ştiam de ani de zile.  M-a impresionat tot şi mi-am dat seama că eu sunt o speranţă pentru oameni. Este o responsabiliate imensă în acelaşi timp. O presiune au pus pe mine extraordinară şi tot timpul m-am gândit, dacă nu o să fac faţă? Eu am avut pacienţi foarte mulţi am avut şi până acum, iar acum sunt mult prea mulţi şi mă gândesc cum voi face faţă. O să încerc pe fiecare să îl ajut, atât cât o să pot şi poate sunt un exemplu şi pentru ceilalţi colegi ai mei”, a mai spus Flavia Groşan.

Citeste si: Medicamentul care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de o mare companie farmaceutică: „Suntem încurajaţi de aceste rezultate!”

Schema de tratament a medicului Flavia Groșan

Întrebată care este mai exact schema de tratament cu care a vindecat mii de pacienţi, Flavia Groșan a răspuns: „Este o schemă pe care o știu numai eu și zeci de mii de pacienți. Mie îmi place schema asta a mea. Sunt copiii mei. Așa i-am crescut timp de zece ani, să explic fiecăruia în parte, pentru că altfel nu o să înțeleagă. Sunt niște medicamente comune, vechi, simple. Schema o personalizez în funcție de vârstă. În rest, este cam la fel, doza e pe vârstă. Ce v-am spus și data trecută. Tratament etiologic, tratament simptomatic, tratament fizio-patologic. Eu respect ceea ce am învățat în facultate, tratamentul clasic. Nu o fac publică, decât fiecăruia în parte. Voi explica exact ce se întâmplă acolo”.

Citeste si: Cresc cazurile de copii ajunşi la spital din cauza infecţiilor cu COVID! Spitalul de Copii Victor Gomoiu, ajuns la capacitate maximă

Medicul pneumolog a recunoscut că metoda sa nu are o rată de succes de 100%. „Eu nu am spus asta, că ar fi fost 100%. Gândiți-vă că eu fac online, în toată Europa și în toată România. Nu am primit feedback-uri negative. Două-trei cazuri de seniori care să zicem că au ajuns în spital, dar eu am menținut legătura în permanență cu pacienții mei. Eu spun că m-am descurcat foarte bine”.

Citeste si: Schema pentru tratament antiCOVID-19 care a vindecat mii de oameni. Costă 100 de lei! Doctorița-minune a dezvăluit secretul

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Schema pentru tratament antiCOVID-19 care a vindecat mii de oameni. Costă 100 de lei! Doctorița-minune a dezvăluit secretul

Gică Hagi, după plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona: 'Toți suntem trecători'

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Pandemia e aproape de sfârşit? Ce a declarat Bill Gates despre purtarea măştii

Medicamentul care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de o mare companie farmaceutică: „Suntem încurajaţi de aceste rezultate!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies