Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră: „Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă...” Ce măsuri ar putea fi adoptate?

,
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că în zilele ce urmează le va cere colegilor săi să modifice sancțiunile pentru agenții economici care nu respecte regulile de protecție sanitară. Ce anunț a făcut ministrul?


In articol:

Având în vedere că, la sfârșit de săptămână, mai multe petreceri au fost organizate în anumite cluburi din Capitală, ministrul Afacerilor Interne este de părere că trebuie luate măsuri în acest sens, motiv pentru care a dezvăluit că intenționează să vină cu o ordonanță de urgență prin care să rezolve această problemă.

Ce decizii ar putea fi luate în zilele următoare?

Ministrul Afacerilor Interne își dorește sancțiuni mai mari pentru barurile și cluburile care încalcă regulile

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că își dorește o lege prin care agenții economici care nu respectă regulile de protecție sanitară să fie aspru pedepsiți. Lucian Bode consideră că sancțiunile existente nu sunt suficiente și că amenzile sunt prea mici, acesta fiind motivul pentru care proprietarii barurilor și cluburilor continuă să ignore regulile. Astfel, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că ar putea adopta o ordonanță de urgență prin care să fie permisă suspendarea activităţii agenţilor economici care au încălcat legea în mod repetat și au primit sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

„O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor.

Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară. Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă în acest sens.”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Florin Cîțu, decizie importantă după ședințele cu primarii: „Măsurile mai dure vor fi pentru...” Ce a anunțat premierul?

Ministrul Afacerilor Interne consideră că e nevoie de o lege care să permită suspendarea activităţii agenţilor economici care încalcă în mod repetat legea
Ministrul Afacerilor Interne consideră că e nevoie de o lege care să permită suspendarea activităţii agenţilor economici care încalcă în mod repetat legea[Sursa foto: unsplash]

Anunțul

a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în contextul în care numărul celor care se infectează cu COVID-19 este în continuă creștere, iar multe orașe din România se află deja în scenariul roșu sau chiar în carantină.

Specialiștii sunt de părere că aglomerația din stațiunile montane, dar și petrecerile private cu un număr mare de persoane au condus la această situație, motiv pentru care își propun să ia măsuri în acest sens, astfel încât să fie prevenită răspândirea noului coronavirus în cadrul comunității. 

Citeste si: Se impune carantina în alte patru localități din Ilfov de luni seară. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Prefectul județului Ilfov

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

Caz inedit în Italia - Un preot a cerut să fie suspendat pe motiv că este îndrăgostit

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Se impune carantina treptat în toată România! Încă cinci orașe intră în scenariul roșu. Ce restricții se vor impune și de când

Lockdown timp de patru săptămâni începând de astăzi! Unde au fost introduse restricțiile?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies