Ce restricții trebuie să respectăm dacă mergem la restaurant. Certificatul verde este singura soluție?

,
Ce restricții trebuie să respectăm dacă mergem la restaurant

Ce restricții trebuie să respectăm dacă mergem la restaurant

[Sursa foto: PixaBay]

Noi restricții au fost stabilite după ce rata de infectare cu coronavirus a crescut substanțial în ultima perioadă. Astfel, autoritățile au impus restricții mult mai dure. Cum procedăm dacă vrem să mergem la restaurant?


In articol:

Situația epidemiologică din România este pe butuci, rata de infectare cu noul coronavirus a depășit cu mult pragul stabilt de autorități în mai multe localități din țară. Astfel, Guvernul a luat decizia de a schimba regulile și de a impune restricții mult mai dure și, totodată, de a limita activitățile cetățenilor în diferite domenii. Într-o conferință de presă care a avut loc joi, 23 septembrie, autoritățile au făcut cunoscute noile reguli pe care cetățenii trebuie să le respecte.

Ce reguli trebuie să respectăm dacă vrem să luăm masa la restaurant?

Ce restricții trebuie să respectăm dacă vrem să mergem la restaurant în scenariul roșu 

Noile măsuri adoptate de Guvern pentru a evita răspândirea virusului COVID-19 s-au schimbat, iar domeniul HoReCa se află pe lista noilor restricții care vor intra în vigoare. În zonele în care rata de incidență depășește pragul de 3 la mia de locuitori, pentru mersul la restaurant, pe lângă măsurile de distanțare socială și purtarea măștii de protecție, va fi necesar și certificatul verde care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Ce restricții trebuie să respectăm dacă mergem la restaurant

Restrictii la restaurant 

[Sursa foto: PixaBay]

Astfel, în zonele care se află în scenariul roșu, pentru a ieși la restaurant trebuie să aveți asupra voastră certificatul verde, cu codul QR, pe care îl puteți obține de pe site-ul certificat-covid.gov.ro.  Acesta va putea fi verificat la intrarea în local cu ajutorul aplicațiilor, pe care angajații le dețin.

”Certificatul verde se verifică cu o aplicație foarte simplă, care se downloadează într-un minut, înțeleg, pe bază de cod QR. Nu trebuie să ai competențe deosebite. Sunt sigur că în orice restaurant din România există cineva care știe să folosească un telefon ”, a spus premierul Florin Cîțu.

Ce restricții trebuie să respectăm dacă mergem la restaurant

Florin Citu, despre noile măsuri

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Capitala este pe muchie de cuțit! Ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi

Cum se obține certificatul verde

Pentru a obține certificatul digital în urma testării, este necesar un rezultat negativ al unui test PCR pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore.

Ce restricții trebuie să respectăm dacă mergem la restaurant

Cum procedam daca vrem sa mergem la restaurant

[Sursa foto: PixaBay]

Pe lângă domeniul HoReCa, certificatul verde COVID, care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, trebuie prezentat obligatoriu și la intrarea în spațiile publice, precum cinema, concerte, spectacole, piscine, sali de sport sau la evenimente private.

În mall-uri, respectiv zonele de restaurante, momentan nu se aplică certificatul verde COVID.

”Am uitat că în mall-uri sunt food court-uri şi intri în mall şi după aceea te duci în food court. Astăzi (miercuri – n.r.) o să dăm o hotărâre, în CNSU, pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activitățile economice la ora 18:00, şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru. Deci, le vom reglementa şi pe acestea ”, a spus premierul României.

Citeste si: Restricții noi din acest weekend! Persoanele vaccinate sunt scutite de carantina de noapte. Lista completă a măsurilor stabilite de Guvern

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Primul weekend cu certificat verde la NUNȚI. Mirii au început să-și întrebe invitații dacă s-au vaccinat. La ce trebuie să se aștepte toata lumea

Alfred Simonis schimbă placa: Kelemen Hunor nu e șeful lui Viktor Orban, ca să îl tragă la răspundere

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Capitala este pe muchie de cuțit! Ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies