Restricții noi din acest weekend! Persoanele vaccinate sunt scutite de carantina de noapte. Lista completă a măsurilor stabilite de Guvern

,
Restricții noi din acest weekend! Persoanele vaccinate sunt scutite de carantina de noapte

Restrictii de circulatie

[Sursa foto: Facebook]

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, joi, o nouă hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcție de incidența înregistrată în diferite localități. Ce măsuri vor fi aplicate și cine sunt cei scutiți de la reguli?


In articol:

Valul patru al pandemiei de coronavirus a năvălit asupra țării noastre și face ravagii, astfel Guvernul a fost pus în fața situației de a schimba regulile și de a impune noi restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat.

Se impune carantina de noapte din acest weekend. Unde s-a luat această decizie

Carantina de noapte va fi introdusă în localitățile în care rata de infectare depășește pragul de 6 la mia de locuitori, nu la peste patru, așa cum era până acum. Persoanele vaccinate vor fi libere să iasă din case, în schimb, dacă vreți să luați masa într-un centru comercial nu va mai fi posibil fără certificatul verde.

Restricții noi din acest weekend! Persoanele vaccinate sunt scutite de carantina de noapte

Florin Citu despre noile masuri adoptate

[Sursa foto: Facebook]

După o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, Guvernul a stabilit că doar cei vaccinați se vor bucura de mai multă libertate.

”Pentru zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din case, deci nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea.”,  a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Lista localităţilor din România care au intrat în scenariul ROȘU. Este nevoie de certificatul Covid-19 pentru a intra în baruri și restaurante

Lista completă a măsurilor adoptate de Guvern. Magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația este interzisă după ora 20:00

Potrivit unei hotărâri a Guvernului, carantina de noapte se va impune doar în localitățile în care rata de infectare este între 6 și 7,5 la mia de locuitori. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închid la ora 18:00, iar restricțiile de circulație se vor implementa după ora 20:00.

În localitățile în care incidența este mai mare de 7,5 la mia de locuitori toate aceste masuri sunt valabile și în timpul săptămânii.

Restricții noi din acest weekend! Persoanele vaccinate sunt scutite de carantina de noapte

Se impune carantina de noapte

[Sursa foto: Facebook]

Rămân valabile excepțiile de la carantină pentru persoanele care merg la muncă sau au o urgență medicală.

Noile măsuri au fost stabilite după o ședință a CNSU unde s-a decis implementarea unor măsuri mult mai dure după ce rata de incidență a depășit cu mult limita în anumite localități, precum Timișoara care va intra în carantina de la finalul acestei săptămâni. Asta ar însemna că magazinele se închis la ora 18:00 și restricțiile de circulație vor fi impuse începând cu ora 20:00.

Restricțiile stabilite de Guvern vor fi mult mai dure, dacă în mall-uri poate avea acces oricine, în interiorul restaurantelor vor avea acees doar cei vaccinați, a spus premierul. Restricțiile vor fi și pentru teatre, cinema, evenimente, precum nunți și botezuri.

”Vom cere să fie izolate şi să poţi să intri cu certificatul verde, deci rămân deschise, dar cu certificatul verde.″, a spus premierul Florin Cîțu.

 Potrivit noilor regul copiii sub 12 ani nu vor mai trebui testați dacă vor să-și însoțească părinții în localurile cu restricții, în zonele cu incidență de peste 3 la mia de locuitori.

Acum, peste 300 de localități au o incidență de peste 3 infectări la mie. Mai grav, 40 dintre ele depășesc chiar 6 la mie, pe când o localitate din Cluj a ajuns la peste 12 la mie.

Citeste si: Primul weekend cu certificat verde la NUNȚI. Mirii au început să-și întrebe invitații dacă s-au vaccinat. La ce trebuie să se aștepte toata lumea

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ciudăţeniile contraofensivei majore anunţate de armata ucraineană în regiunea Herson: „Din punct de vedere militar, pur şi simplu nu are sens”

Capitala este pe muchie de cuțit! Ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi

Prințul Harry și Meghan Markle ar încerca să-și formeze o familie regală 'alternativă' (biografă regală)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lista localităţilor din România care au intrat în scenariul ROȘU. Este nevoie de certificatul Covid-19 pentru a intra în baruri și restaurante

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies