Capitala este pe muchie de cuțit! Ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi

,
Carantina

Capitala este pe muchie de cuțit! Ne apropiem de carantina de noapte

[Sursa foto: PixaBay - Colaj KANAL D]

Ieri, 22 septembrie, s-a depășit în Capitală incidența de trei infectări la mia de locuitori. A fost instituită obligativitatea certificatului verde și ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi. La momentul actual, rata incidenței se află la valoarea 3,65 la mia de locuitori.


In articol:

Ieri, 22 septembrie, s-a depășit în Capitală incidența de trei infectări la mia de locuitori. A fost instituită obligativitatea certificatului verde și ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi.

La momentul actual, rata incidenței se află la valoarea 3,65 la mia de locuitori.

CARANTINA

La depășirea pragului de 7,5 cazuri la mia de locuitori se va instaura carantina totală pe timp de noapte.

[Sursa foto: PixaBay ]

Capitala este pe muchie de cuțit! Ne apropiem de carantina de noapte cu pași repezi

În București, la momentul actual, rata de incidență a atins valoarea 3,65 la mia de locuitori, fiind depășit încă de ieri pragul admis de trei infectări la mia de locuitori.

Citeste si: Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Astăzi se va întruni o ședință unde se vor stabili măsurile de protecție necesare pentru depășirea pragului de trei infectări la mia de locuitori. Obligativitatea certificatului verde a fost introdusă, așadar accesul în anumite locații va fi permis doar pe baza acestuia.

Carantina de noapte, o măsură posibilă pentru București

Se discută în continuare despre posibilele scenarii valabile pentru București, iar unul dintre ele are în vedere carantina pe timp de noapte, în zilele de weekend. Am mai avut, în trecut, parte de un asemenea scenariu, astfel că părăsirea locuințelor într-un anumit interval orar, fără un motiv întemeiat, a fost interzisă.

Citeste si: Bilanț coronavirus 23 septembrie 2021: Aproape 7.100 de cazuri noi! 113 persoane au murit, 1.067 sunt la ATI!

Vor exista, bineînțeles, niște motive excepționale. Justificarea părăsirii locuinței va fi făcută pe baza declarației pe proprie răspundere. Este posibil ca acest scenariu să intre în vigoare după ce rata de infectare va trece pragul de patru infectări la mia de locuitori.

Carantină totală de noapte după depășirea pragului de 7,5 la mia de locuitori

Dacă la depășirea valorii de patru cazuri la mia de locuitori se va institui carantina pe timp de noapte doar în weekend în București, după ce se vor depăși 7,5 cazuri la mia de locuitori, autoritățile ar putea instaura carantina totală.

Carantina totală ar fi valabilă pe toată durata săptămânii, pe timp de noapte, părăsirea locuințelor fiind justificată tot de declarația pe proprie răspundere.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Când începe vaccinarea cu a treia doză? Florin Cîțu a dat undă verde la imunizare

Polițiștii au muncit degeaba: Interlopul Austrianu a fost eliberat de procurori

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Declarația pe propria răspundere redevine OBLIGATORIE. Amenzile pot ajunge la zeci de milioane de lei. Iată cum se DESCARCA corect formularele

Premierul Florin Cîțu a aprobat măsuri mai dure ca în starea de urgență. Lista completă a restricțiilor care vor intra în vigoare. Magazinele se vor închide la ora 18:00 unde...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies