Alexandru Rafila a făcut anunțul despre o posibilă carantină totală! De când am putea avea noi măsuri restrictive în România

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 oct 2021, 16:54

Ce măsuri restrictive vor fi impuse în România? Alexandru Rafila a făcut anunțul despre o posibilă carantină totală

Sursa: Facebook

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19, un lockdown este din ce în ce mai necesar. Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că un lockdown este o măsură pe care multe țări au luat-o când stăteau mai bine decât România la capitolul „incidență”.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri

de infectări cu COVID-19, un lockdown este din ce în ce mai necesar. Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că un lockdown este o măsură pe care multe țări au luat-o când stăteau mai bine decât România la capitolul „incidență”.

Alexandru Rafila a mai precizat că un lockdown ar fi menit să ușureze situația din spitale, transmiterea virusului ar

fi în scădere și ar reprezenta un real ajutor pentru medici.

Ce măsuri restrictive vor fi impuse în România? Alexandru Rafila a făcut anunțul despre o posibilă carantină totală

„Lockdown-ul este o măsura extremă, dar aceasta a fost luată de mai multe țări care aveau o situație epidemică mai bună ca România. Ea nu este generată de numărul total de cazuri, ci atunci când oamenii nu mai au loc

în spital, pentru a scădea transmiterea virusului.

Citeste si: Rata de infectare cu coronavirus, o nouă valoare record în București. Rata de incidență COVID-19 a ajuns la 16,51 cazuri la mia de locuitori

O măsura de genul acesta, impusă de cineva care nu e credibil, nu are succes. Cineva ar trebui să-și asume, pentru că dacă spun că populația e de vină, atunci nici

la o astfel de măsură populația nu o va accepta. Oamenii care au generat un dezastru vin acum și impun măsuri extreme, iar românii trebuie să accepte aceste măsuri. Lucrurile astea trebuie discutate deschis. Trebuie puțină asumare, empatie față de oameni și sinceritate. Acestea au lipsit total de la conducătorii țării și autorități.”, a precizat Alexandru Rafila.

La momentul acesta, OMS evaluează situația din România și propune soluții, însă autoritățile din România hotărăsc dacă le vor instaura sau nu.

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

Citeste si: Vârful pandemiei ar putea fi atins în următoarele două săptămâni: ”Un milion de români se vor îmbolnăvi și 10.000 vor muri” Previziunile sumbre ale unui cunoscut cercetător

„Organizația Mondială a Sănătății face o evaluare a situației și îți dă soluții, depinde de autoritățile din România când le adoptă, cum le adoptă și dacă populația este receptivă.”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Klaus Iohannis: „ Spitale arhipline, medici epuizați...”

Alexandru Rafila a făcut declrațiile menționate mai sus la câteva ore distanță după ce președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație.

Klaus Iohannis a vorbit despre numărul pacienților decedați, precizând că miercuri va susține o ședință pentru a hotărî ce restricții noi ar putea limita răspânidrea virusului COVID-19.

Alexandru Rafila, criticat dur de medicul Octavian Jurma după ce nu a vrut să declare epidemie de gripă în România: „Preferă să lase o pandemie să evolueze nestingherită”

„Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul patru se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze. (…) 574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș. Oameni care, în urmă cu doar câteva săptămâni, se bucurau de viață, visau și își făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimile și disperarea celor care le plâng moartea.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.”, a spus Klaus Iohannis.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”