Ce flori se dau de 1 și 8 Martie și ce simbolizează acestea

,
flori
Florile, cadoul perfect de 1 și 8 Martie.

Dacă luna Martie înseamnă începutul primăverii, iar toată lumea asociază primăvara cu florile, este imposibil să nu aduci celor dragi bucurii cu ajutorul lor tocmai în această zi.


In articol:

Fie ca au o semnificație aparte, fie sunt oferite în semn de respect, florile înseamnă întotdeauna admirație.

Cele mai frecvente flori pentru 1 si 8 Martie sunt florile de primavara, iar dacă vrei să transmiți un mesaj anume prin buchetul pe care îl oferi, alege-le în funcție de semnificația lor.

flori
De 1 si 8 martie, nu uitați să le dăruiți flori femeilor dragi din viața dumneavoastră.

Citeste si: 8 idei pentru mărțisoare făcute manual

Florile, cadoul perfect de 1 și 8 Martie

Fie că alegi un buchet sau un aranjament floral format dintr-o singură specie, fie că optezi pentru un buchet mixt, cu mai multe flori de primăvară, prospețimea și energia florilor vor aduce un plus de culoare acestor zile.

Trandafiri

Trandafiri
Trandafiri

Oamenii considera ca trandafirii sunt niste mesageri divini ai iubirii lor, iar de fiecare data cand vor sa si-o exprime isi fac cadou un buchet de trandafiri.  

Trandafirul rosu reprezinta intotdeauna romantismul si dragostea. In timp ce trandafirul galben este vazut ca simbol al prieteniei, trandafirul alb simbolizeaza incocenta si puritatea. 

Citeste si: Tradiții și superstiții de 1 Martie. Ce nu ai voie să faci de mărțișor ca să îți meargă bine tot anul 2021

Orhidee

Orhidee
Orhidee

Florile de orhidee sunt un simbol al iubirii, deoarece înfloresc foarte ușor, în condiții de mediu dintre cele mai variate. În plus, ele pot semnifica admirația și respectul. 

Lalele

Lalele
Lalele

Sunt printre cele mai populare și iubite flori de primăvară, iar acest lucru nu este întâmplător. Pe lângă faptul că se găsesc într-o varietate de culori impresionantă, sunt și un simbol al iubirii statornice, profunde, devenind astfel un cadou perfect atât pentru persoana iubită, cât și pentru cei apropiați.

Narcise

Narcise
Narcise

Narcisele sunt asociate cu renaşterea, cu noile începuturi, datorită faptului că sunt printre primele flori care apar primăvara. Narcisa este considerată și floarea prieteniei şi a respectului.

Citeste si: Mesaje de 1 martie. Care sunt cele mai frumoase urări pe care le poți trimite de Mărțișor

Freziile

Freziile
Freziile

Considerate florile misterului, datorită parfumului lor subtil, freziile sunt o încântare pentru multe femei.

Simbol al încrederii, prieteniei și inocenței, ele sunt de multe ori asociate cu miresele și căsătoria. 

Crizanteme

Crizanteme
Crizanteme

Crizantema este una dintre cele mai frumoase flori de toamna. Crizantema simbolizeaza optimism si bucurie, in Japonia, existand chiar si un "Festival al fericirii", pentru a sarbatori aceasta floare in fiecare an.

Semnificația culorilor:

-Alb: curățenia, nevinovăția și puritatea.

-Albastru: seriozitate, raceală, poate chiar suferință. Este simbolul depărtării, al credinței, încrederii și totodată al tristeții.

-Galben: este simbolul fericirii, splendorii și măreției. Este culoare ușoară, caldă și plină de lumină. Dar mai nou se spune că galbenul este culoarea geloziei.

Citeste si: Ce spune, de fapt, tradiția ”Babelor”: cele mai comune superstiții

-Negru: simbolul durerii, doliu, necaz, mânie.

-Oranj: certifică puterea, dar și vanitate. Exprimă căldură și fericire, aceasta este culoarea zilelor de vară. Exercită o influență deosebit de puternică în defavoarea celorlalte culori.

-Roșu: este evidentă semnificația acestei culori: pasiune, libertate, putere, dragoste aprinsă. Este cea mai importantă și activă culoare. Roșu închis semnifică seriozitate și îndemânare, pe când roșu-deschis, semnifică voință, independență, libertate.

-Roz: este simbolul prieteniei, a tinereții.

Citeste si: 8 Martie-Ziua Femeii! Cele mai frumoase mesaje pentru doamne şi domnişoare

-Verde: este simbolul bogăției, al speranței. Creează impresia de calm, odihnă. Verdele deschis exprimă veselie, fericire; verdele închis – răceală cu senzații neplăcute, iar verdele-gălbui este așa-zisa culoare otrăvitoare.

-Violet: este reprezentantul măreției, luxului și somptuozității. Dacă de cele mai multe ori dă impresia de sărbătoare, are și nuanțe cu efecte contrarii, neplăcute.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Martisor 2021! Tradiții și obiceiuri românești: când se aleg ”babele”?

Daniel Tudorache anunță ce va face după decizia procurorilor: 'Dacă SIIJ va spune că e FRAUDĂ, voi merge în instanță!'

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Ce spune, de fapt, tradiția ”Babelor”: cele mai comune superstiții

8 Martie-Ziua Femeii! Cele mai frumoase mesaje pentru doamne şi domnişoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies