8 idei pentru mărțisoare făcute manual

,
martisoare
Idei martisoare hand made

Mărțișoarele hand made sunt o modalitate tot mai populară de a le arăta celor dragi că ne gândim la ei, cu ocazia zilei de 1 Martie.


In articol:

În

tradiția populară, luna martie mai poartă și denumirea de  Mărțișor, inspirată de obiceiul de a dărui mărțișoare în primele zile ale lunii. Această datină se păstrează de zeci de ani. Pandemia impusă de noul Coronavirus a îngreunat contactul cu cei dragi în ultimul an. Astfel, un mărțișor făcut manual ar putea inspira o notă în plus de grijă și atenție față de familie și prieteni. 

Idei de mărțișoare făcute acasă

Începutul lunii martie este o perioadă în care doamnele și domnișoarele, sunt răsfățate, potrivit sărbătorilor tradiționale din această perioadă.  Mărțișoarele personalizate  sunt ideale pentru a face un mic cadou surprinzător. Iată câteva idei de mărțișoare  pe care le poți confecționa din comfortul propriului cămin.

1. Mărțișoare din hârtie

1 martie
Martisoare facute acasa

Începe prin a desena o formă de floare pe hârtie, apoi decupeaz-o cu o foarfecă.

Lipește o perlă sau chiar o buburuză mică sau orice altă decorațiune preferi, în mijlocul florii. După aceea, decupează un cerc mic în colțul florii. Mai apoi, perforează forma cercului creată mai devreme, pentru a putea prinde șnurul de mărțișor.

2. Mărțișoare din scoici

Cu toțiiDacă ai rămas cu un surplus de scoici de la mare adunate în timpul verii, iată o modalitate indedită prin care le poți oferi o nouă utilizare.

Lipește cu adeziv o perlă sidefată sau o perlă pe vopsit-o înainte în orice culoare preferi, în mijlocul unei scoici. Confecționează un suport pentru perlă dintr-un carton mai gros, și apoi ipește perla de carton. Leagă un șnur alb cu roșu și ai obținut un mărțisor deosebit.

Citeste si: Martisor 2021! Tradiții și obiceiuri românești: când se aleg ”babele”?

3. Mărțișoare cu trifoi

Ia o hârtie colorată verde și desenează pe ea un trifoi. Mai apoi decupează forma și lipește pe fiecare trifoi în parte câte un mic animăluț. Acestea pot fi fie o gărgăriță mică din lemn, o pisică, un cățel sau orice altceva știi că preferă persoană căreia îi vei dărui mărțișorul.

4. Mărțișoare din ață

Pentru  mărțișoare hand made deosebite nu ai nevoie de cine știe ce materiale.

Unele pot fi confecționate și din ață. Vei avea nevoie de ață albă și roșie și o bucată de carton. Două fire de ață de aceeași lungime, unul alb și unul roșu, se înnoadă la un capăt, după care se răsucesc în sensuri diferite. După ce ai terminat de răsucit cele două fire ele se prinde de nodul făcut la început. Acestea se vor răsuci unul în jurul celuilalt și va ieși un mărțișor deosebit.

5. Mărțișoare din nasturi

idei martisor
Idei pentru martisoare facute manual

Desenează o figurină specifică perioadei pe o foaie de hârtie sau bucată de carton mai gros. Adună cât mai mulți nasturi de forme și culori diferite. Apoi, lipește nasturii în forma figurinei aleasă. Pentru a finaliza mărțișorul făcut de mânp, adaugă un șnur roșu și alb.

6. Mărțișor hand made mărgele

Vei avea nevoie de o sârmă subțire și câteva mărgele colorate. Cu ajutorul sârmei vei forma o floare cu petale. Pe fiecare petală vei adăuga mărgele mici. La final, sârma va trebui să fie răsucită de două ori pentru a rămâne strânsă și vei ordona forma petalelor din mărgele. Adaugă un șnur roșu de mărțișor și totul este perfect.

7. Mărțișoare în formă de ghiocei

Pentru această ideea vei avea nevoie de câteva semințe de dovleac și câteva ramuri de tuia. Așază două semințe de dovleac pe o bucată de carto, în forma unui ghiocel. Baza formeaz-o din câteva fire de tuia, cât să semene cu coada și frunzele ghiocelului. Adaugă un șnur alb cu roșu. 

Citeste si: 1 Martie. Ce sa nu faci azi ca sa ai noroc tot anul. Legenda Martisorului

8. Brățări în alb și roșu

martisor
Bratari in alb si rosu pentru 1 Martie

Un mărțisor indedit poat veni sub forma unei brățări. Astfel, ai nevoie de ață roșie și albă pe care să o împletești în diferite forme, după cum dorești. La capătul brățării poți adăuga o figurină colorată.

Citeste si: Martisor: ce este martisorul si de ce se da de 1 martie

 

Citește-ne pe
Citește și:

Martisor 2021! Tradiții și obiceiuri românești: când se aleg ”babele”?

Germania respinge retrasarea granițelor în Balcani pentru apariția Serbiei mari, Albaniei mari, Croației mari, prin desființarea Bosniei-Herțegovina și Kosovo

Irisha BATUTA MAR de un barbat! A fost hartuita! Ce s-a intamplat la Survivor Romania

Mesaje de 1 martie. Care sunt cele mai frumoase urări pe care le poți trimite de Mărțișor

Ce spune, de fapt, tradiția ”Babelor”: cele mai comune superstiții

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies