Ce este și ce face, mai exact, brățara pe care pensionarii o vor primi. Poșta Română se va ocupa de distribuirea acesteia

,
brățară-pensionarii-telefon-poșta-română

Ce este și ce face, mai exact, brățara pe care pensionarii o vor primi. Poșta Română se va ocupa de distribuirea acesteia

[Sursa foto: Facebook: Compania Naţională Poşta Română]

Pensionarii vor primi o brățară pe care o vor putea folosi în caz de nevoie. Aceasta urmează să fie distribuită anumitor categorii de pensionari, chiar de către angajații Poștei Române.

Pensionarii vor primi o brățară care poate face diferența, în unele cazuri, între viață și moarte. Acestea urmează să fie distribuite de către Poșta Română, în perioada următoare.

Ce brățară vor primi pensionarii și la ce folosește aceasta

Pensionarii care locuiesc singuri, pensionarii care se confruntă cu anumite probleme medicale destul de serioase sau cei care locuiesc în mediile izolate din țară vor primi câte o brățară care, la nevoie, le va permite să alerteze autoritățile.

Brățările beneficiază de sistemul de alertă Butonul Roșu și vor fi livrate de către Poșta Română, chiar acasă la pensionarii care se încadrează în aceste categorii. Acesta vor fi însoțite de un dispozitiv mobil și urmează să fie livrate în perioada următoare.

Atunci când pensionarii vor apăsa Butonul Roșu, autoritățile vor fi alertate, iar pensionarii vor primi fie ajutor medical, fie ajutor în ceea ce privește securitatea lor.

Citeste si: Pensionarii pot primi a 13-a pensie! Despre ce sumă este vorba și când pot intra pensionarii în posesia banilor

„Dezvoltatorii platformei dedicate care pun la dispoziţie Butonul Roşu, Teleasistenţă Group, au iniţiat colaborarea cu Poşta Română întrucât compania dispune atât de resursă umană extinsă pe tot teritoriul ţării, cât şi de o reţea teritorială vastă care poate răspunde nevoilor de extindere, la nivel naţional, a serviciilor de asistenţă Butonul Roşu.

brățară-pensionarii-telefon-poșta-română

Ce este și ce face, mai exact, brățara pe care pensionarii o vor primi. Poșta Română se va ocupa de distribuirea acesteia

[Sursa foto: Shutterstock ]

Astfel de servicii de asistenţă personală, ajutor de urgenţă, sănătate şi suport viaţă independentă sunt livrate, în comunitate, şi de alte companii poştale, cele mai avansate fiind cele livrate de Poşta Franceză”, a transmis Poșta Română, prin intermediul unui comunicat.

Brățara va fi însoțită de un telefon

Pe lângă brățara pe care o vor primi, pensionarii vor avea și un telefon  prin intermediul căruia li se asigură asistență la distanță.

Angajații Poștei Române vor merge la domiciliul fiecărui pensionar eligibil, îl vor înregistra într-o bază de date, luând în calcul istoricul medical al acestuia, dar și factorii de risc. În continuare, angajații Poștei Române urmează să le facă instructajul pensionarilor și le vor da brățara și telefonul.

În momentul în care butonul roșu de pe brățară este apăsat, telefonul va fi localizat cu ajutorul semnalului GPS, urmând ca beneficiarul să fie și el localizat.

Citeste si: Cine sunt pensionarii care vor trebui să-și plătească contribuția pentru sănătate. Vezi cum se calculează plata CASS

Dispeceratul Medical de Urgență va putea avea acces la datele persoanei în cauză și se va declanșa protocolul personalizat. În cazul în care va fi vorba de un caz sever, va fi apelat numărul unic 112.

De asemenea, în funcție de cât de gravă este nevoia persoanei care a apăsat butonul roșu, vor fi luate în calcul următoarele variante: alertarea contactului de urgență din apropierea domiciliului, alertarea persoanelor care îngrijesc persoana respectivă sau deplasarea asistentului medical la domiciliu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

Un gigant chinez investește 10 mil. euro la Timişoara, în prima fabrică din Europa. Grupul va produce componente pentru frigidere, espressoare şi aragaze

Guvernul majorează pensiile și salariile în 2023. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei

Majorare pensii 2023. Cu cât ar putea crește punctul de pensie anul viitor. Ce variante sunt posibile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies