Ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății în Guvernul Ciucă

,
Ce avere are Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Specialistul în domeniul sanitar, Alexandru Rafila, a intrat în atenția publicului în momentul în care a început actuala criză de Covid-19. Pe lângă studiile și aptitudinile din domeniul medicinei, doctorul se poate mândri și cu o avere considerabilă.


In articol:

Alexandru Rafila este reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății. Doctorul este unul dintre cei mai bine cotați specialiști în domeniul medicinei din țară și a ajuns în atenția publicului prin prisma actualei crize epidemiologice de Coronavirus.

Pe lângă aptitudinile și cunoștințele sale în domeniul sanitar, Rafila este cunoscut și ca fiind persoana care a deschis lista candidaților din partea Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaților. Mai mult decât atât este bine cunoscut faptul că microbiologul este interesat de domeniul investițiilor financiare și la bursă, conform ultimei declarații de avere a acestuia. Iată ce avere are Alexandru Rafila:

Ce avere ale Alexandru Rafila

Conform ultimei sale declarații de avere, Alexandru Rafila se poate mândri cu sume mari și diferite imobile pe care acesta le deține. Suma totală a tuturor încasărilor din partea instituțiilor medicale la care activează și altor venituri provenite din dividente, medicul ar fi avut un salariu lunar de 29.231 de lei, adică aproximativ 6.300 de euro pe lună, astfel doar anul trecut Rafila ar fi deținut o sumă în valoare de aproximativ 350.778 de lei.

Ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ce avere are Alexandru Rafila

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alexandru Rafila, despre noile măsuri: Dacă închidem școala și ținem mall-urile deschise, nu am făcut nimic

Alexandru Rafila este un cunoscut investitor la bursă, el având anul trecut acțiuni la operatorul sistemului național de transport gaze naturale, Transgaz (TGN) în valoare de 300.000 de lei și 120.000 de lei investiți în acțiuni la cea mai mare instituție de credit din România, Banca Transilvania (TLV), conform ziarulfinanciar.ro.

Mai mult decât atât, specialistul deține și câteva imobile în diferite localități, conform celei mai recente declarații de avere ale sale, dintre care 3 apartamente și o casă în orașul Râșnov. Pe lângă acestea, Rafila are și 5 terenuri în localitățile Otopeni, Crevedia, Râșnov și Corbeanca.

Care sunt studiile și funcțiile pe care le deține Alexandru Rafila

Medicul specialist Alexandru Rafila, născut la data de 27 decembrie 1961, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în anul 1987, urmând să obțină în 2004 titlul de doctor în medicină. În 2000 a început pentru prima dată activitatea ca medic primar specializat în medicină de laborator, microbiologie și sănătate publică, iar în prezent este reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

Ce avere are Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Alexandru Rafila medic specialist

[Sursa foto: PixaBay]

Rafila a deținut funcțiile de Secretar de Stat pentru problemele de asistență medicală și sănătate publică și Consilier Personal al Ministerului Sănătății privind problema politicilor de sănătate și medicină. Pe lângă acestea, doctorul a fost și director al Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Societății Române de Microbiologie.

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila a devenit recent membru al Partidului Social Democrat (PSD) și în anul 2020 a obținut un post de parlamentar în cadrul Camerei Deputaților.

Legăturile familiei lui Rafila cu Securitatea Comunistă

În ultimul timp medicul specialist a intrat în atenția presei nu doar datorită aptitudinilor sale în domeniul sanitar sau a afilierilor cu politica, ci și din cauza trecutului său. Recent, au fost făcute publice documente și informații ce atestă legăturile tatălui lui Alexandru Rafila cu Securitatea comunistă, acesta lucrând până în 1949 în aparatul Securității la Arad.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească rapid soluții pentru a stopa creșterea cazurilor

Alexandru Rafila și-a spus părerea despre acest subiect condamnând aparatul presei și declarând faptul că se simte afectat atât pe plan personal, cât și profesional de deschiderea acestei teme din trecutul tatălui său:

„Mă afectează, sigur, și emoțional, dar nu văd unde este vina mea pentru că sunt fiul tatălui meu. Mi se pare absolut de nepermis modul în care este prezentat acest lucru. Ajungem într-o situație paradoxală, eu am mai spus lucru ăsta.

Oricine are o intenție bună și încearcă să ajute la clarificarea unor probleme, la îmbunătățirea imaginii Parlamentului, la schimbarea mentalității că oamenii merg în Parlament în interesul personal, nu în interesul public, oricine face acest lucru este automat atacat sau se încearcă excluderea lui. Eu n-am de ce să renunț la ceea ce am început, nu cred că a avea o opțiune social-democrată este un lucru rușinos”, a declarat Alexandru Rafila pentru B1.

 

Sursă: b1tv.ro     ziarulfinanciar.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Se închid școlile în ianuarie? Profesorii ameninţă cu grevă, dacă nu îşi primesc salariile mărite

Anamaria Prodan vorbește despre ce nu se vede în imaginile în care e bătută de Reghecampf. Ce s-a întâmplat la Poliție: 'A căzut peste masă...'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Curs valutar BNR joi, 30 decembrie 2021. Euro și dolarul scad! Cotațiile valutare la ING, BRD și BCR

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies