Ce afaceri are Mohammad Murad. Investitorul a reușit să strângă o avere colosală

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 05 aug 2022, 03:15
Mohammad Murad, unul dintre cei mai bogați investitori din România
Sursa: Instagram

Mohammad Murad este în topul celor mai bogați oameni din România. Ce afaceri are Mohammad Murad și la ce sumă este estimată averea acestuia?

Mohammad Murad este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România.

S-a născut în Liban, dar a ales să vină în România pentru a-și continua studiile. Lucrurile s-au schimbat pentru el și chiar dacă la bază este medic, ulterior, Mohammad Murad a devenit unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din țară. Ce avere are Mohammad Murad și în ce a investit de-a lungul anilor?

Ce afaceri deține Mohammad Murad?

Mohammad Murad are o poveste de viață cu adevărat fascinantă.

A venit în România înainte de Revoluție pentru a studia medicina, s-a specializat în neurologie, iar ulterior a intrat în lumea afacerilor. Astfel, investițiile pe care Mohammad Murad le-a făcut de-a lungul timpului s-au dovedit a fi profitabile, acesta reușind să strângă o avere colosală.

Mohammad Murad s-a lansat în afaceri imediat după Revoluție. A început prin a deschide o terasă în complextul studențesc Regie.

Pentru că primarul de la acel moment nu a fost de acord cu afacerea pe care a pornit-o Mohammad Murad, investitorul s-a reorientat și a deschis o firmă de import, în colaborare cu un român. Mohammad Murad își amintește că și la acel moment a fost păcălit și asta pentru că partenerul său de afaceri a plecat cu actele firmei și toți banii. 

"Am fost foarte supărat, dar un prieten român mi-a zis că aici există o vorbă potrivit căreia orice şut în fund e un pas înainte.

În Liban nu există proverbul ăsta. Atunci am înfiinţat cu un român o firmă de import, care se numea Pisica Neagră. Românul a plecat cu toate actele şi banii. De atunci, pe unde merg, dacă trece o pisică neagră mă întorc din drum", a spus Mohammad Murad, potrivit businessmagazin.ro.

După mai multe încercări eșuate, în cele din urmă, afacerile lui Mohammad Murad au început să meargă. În prezent, Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari antreprenori din România, acesta având afaceri de succes în domeniul turismului. Mai exact, Mohammad Murad deține un lanț hotelier la Marea Neagră, afacere care îi aduce între 15 și 20 de milioane de euro anual. 

Mohammad Murad nu are afaceri doar în turism, ci și în domeniul imobiliar, dar și în alimentație. Omul de afaceri deține o firmă care produce conserve, dar și un lanț de restaurante. 

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

De-a lungul anilor, Mohammad Murad a investit sume mari de bani în industria hotelieră și cea a turismului, iar astăzi este cel mai vizibil investitor de pe piață atunci când vine vorba despre aceste domenii.

Citeste si: Cine este și ce afaceri are Mohammad Murad, candidatul la Primăria orașului Mangalia

Mohammad Murad, unul dintre cei mai bogați oameni din România. Ce avere are investitorul?

Mulți spun că Mohammad Murad este cel care a introdus cuvântul „ shaorma ” în limbajul românilor, având în vedere că a deschis un restaurant de tip fast food în anul 1992. Dacă la acel moment românii știau despre kebabul turcesc, Mohammad Murad a adus în atenția românilor shaorma libaneză, preparat care se bucură de mare succes. 

Se deschid restaurantele si terasele! Cand incepe sezonul turistic pe litoral

De când a început să investească și până în prezent, Mohammad Murad a reușit să construiască un adevărat imperiu. Fiind un antreprenor de succes, Mohammad Murad are o avere estimată la 130-150 milioane de euro. Astfel, el este în Top 300 cei mai bogați români.

Citeste si: Guvernul va fi dat in judecata de patronatele din turism, daca nu se deschid restaurantele din hoteluri

 

Taguri:

Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies