Ce a pățit un dezvoltator imobiliar din Ploiești care a construit un bloc cu 30 de apartamente în plus. Cercetările continuă într-un dosar penal pentru numeroase infracțiuni săvârșite

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 22 dec 2023, 05:45

Cercetările continuă într-un dosar penal pentru numeroase infracțiuni săvârșite

Sursa: PixaBay

Marți dimineață, în județul Prahova și în București, au avut loc mai multe percheziții într-un dosar legat de construirea unui bloc în Ploiești, unde nu s-au respectat autorizațiile de construire și s-au falsificat documente.

„În fapt, reprezentanţii unui operator economic, în perioada 2018- 2022, ar fi construit un bloc de locuinţe în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Ce a pățit dezvoltatorul imobiliar

La audieri se vor prezenta cinci persoane, iar cercetările continuă într-un dosar penal pentru abuz de serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual.

Arhitectul şef al Ploieştiului, Veronica Rădună, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că dezvoltatorul imobiliar, acum perheziționat, ar fi construit zeci de apartamente în plus faţă de numărul care a fost prevăzut în autorizaţia de construire.

Citește și: Ce pățesc proprietarii și chiriașii care nu înregistrează contractele de închiriere la ANAF, începând din 2023

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform sursei menționate anterior, autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a municipiului Ploieşti, a unui imobil de birouri cu regimul de înălţime P+8. În 2020, dezvoltatorul a solicitat schimbarea autorizației în cauză, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor.

„Nu au respectat autorizaţia pentru că etajul 8 nu a avut înălţimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren.

În plus, nici etajul tehnic nu avea înălţimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m. De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat şi i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări”, a declarat arhitectul şef al Ploieştiului.

Dezvoltatorul, amendat și pus să aducă clădirea la stadiul prevăzut de lege

„În certificatul de atestare parţială a construcţiei noi avem 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespunde PUZ-ului”, a continuat Veronica Rădună.

Citește și: Românii ce stau la bloc vor fi nevoiți să respecte noile legi. Amenzile primite pot ajunge la 10.000 de lei

Date fiind neregulile găsite pe teren în urma controlului de vineri, dezvoltatorul imobiliar va primi o amendă și va fi obligat să aducă clădirea la starea inițială, prevăzută de autorizație, a continuat arhitectul şef al Ploieştiului.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!