Ancheta în cazul dublei crime din Iași se complică, la peste un an de când a avut loc! Ce a dezvăluit avocata principalului suspect: „Aceste detalii încep să îi susțină nevinovăția lui”

Author: Lavinia Medrea

Răsturnare de situație în cazul dublei crime din Iași, la peste un an de când a avut loc

Sursa: Facebook Ioana Burlacu/Poliția Română/Youssef Jniyah

La peste un an de la dubla crimă din Iași, care a avut loc în decembrie 2021, avocata principalului suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, a făcut noi dezvăluiri.

Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din cartierul Moara de Vânt arată un bărbat

mai înalt și mai corpolent față de principalul suspect, lucru care ar putea dovedi nevinovăția tânărului.

Răsturnare de situație în cazul dublei crime din Iași

Conform declarațiilor avocatei Raluca Andrei, care îl reprezintă Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect, s-au adăugat noi imagini la dosar, imagini în care apare un bărbat mai corpolent și mai înalt față de marocan.

Avocata lui Ahmed susține că, în data de 15 martie 2023, au avut loc noi audieri, la care s-au prezentat doar doi martori din cei cinci citați. Între timp, ceilalți trei martori și-au schimbat domiciliul. 

Citește și: Cine este principalul suspect în cazul dublei crime din Bran. Alexandra şi Nicu ar fi fost omorâți cu toporul

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

„Ieri (n.r. 15 martie 2023) au fost audierile. Au fost citați cinci martori, dar s-au prezentat doar doi dintre ei, pentru că au mai fost persoane care între timp și-au schimbat domiciliul. În principiu, martorii și-au susținut declarațiile care au fost oferite în timpul urmăririi penale și au mai adăugat câteva detalii în plus.

S-au constatat și vizualizat niște imagini de pe camerele de supraveghere, în care chiar în

data de 9 apare un bărbat, îmbrăcat diferit și care era mult mai corpolent și mai înalt față de Sami. Nu pare a fi o coincidență, iar aceste detalii încep să îi susțină nevinovăția lui”, a declarat avocata tânărului suspect, conform  BZI.

Principalul suspect al dublei crime de la Iași, Ahmed Sami El Bourkadi, va fi adus astăzi în România. Cum se apără studentul marocan acuzat de uciderea celor doi tineri

Dublă crimă în Iași, în decembrie 2021

La începutul lunii decembrie 2021, Ioana Vanesa Burlacu și Youssef Ajniyah au fost găsiți morți într-o vilă din cartierul Moara de Vânt din Iași.  Corpurile lor erau pline de răni de cuțit, care atestau că tinerii ar fi încercat și să se apere de atacul criminalului.

Citește și: Situația se complică în cazul dublei crime de la Iași! Ancheta este secretă iar avocații se tem să mai vorbească!

„În cursul zilei de sâmbătă, s-au efectuat necropsiile celor doi tineri. Vorbim despre două cazuri de agresiune. Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate, cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legiști au constatat necroptic. Nu s-a identificat prezența alcoolului, cel puțin la persoana de sex feminin. Nici testele pentru droguri nu au ieșit pozitive. Plăgile aveau dispoziție pentru afectarea organelor vitale și dispunerea lor erau aproape identică. Sunt o parte din leziuni în regim de apărare. Nu există urme de incendiere. Au avut parte de o moarte violentă”,  a declarat, la acea vreme, prof.dr. Diana Bulgaru, șefa IML Iași.